пошук
Пармські тортелі від Марко Черветті
Зробити равіолі самотужки — це подвиг, адже так просто піти і купити готові. Втім, це подвиг, на який ідуть італійські домогосподарки, адже знають, так – смачніше! Тож, сьогодні ми з вами – домогосподарки з Парми.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ПАРМСЬКІ ТОРТЕЛІ ВІД МАРКО ЧЕРВЕТТІ
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- Борошно - 400 г
- Яйця (1 шт на 100г борошна)
- Сіль - 1 ч.л.
Для начинки:
- Рікота - 500 г
- Сир Parmigiano Reggiano - 20 г
- Яйце - 1 шт.
- Свіжий шпинат - 80 г
- Мускатний горіх - 1 г
- Кориця - пів грамма
- Сіль і перець на смак
Для соусу:
- Вершкове масло - 30 г
- Кедровий горіх - 15 г
- Сир Parmigiano Reggiano - 10 г
- Мускатний горіх - пів грамма
- Сіль та перець на смак
КРОКИ
- Спочатку зробимо тісто – просійте борошно у велику миску, зробіть в центрі ніби ямку і розбийте в неї яйця. Трошки посоліть, і замішуйте тісто, починаючи з центру і поступово забираючи все борошно. Коли тісто можна зібрати в один шматок – зберіть і продовжуйте вимішувати вже на столі. Докладіть зусиль – це дасться взнаки, коли ви робитимете ваші тортелі. Згодом зробіть з тіста кульку, оберніть харчової плівкою і відправте в холодильник на годинку.
- Тепер черга начинки. Спочатку відваримо шпинат – налийте на пательню трошки води, викладіть свіжий шпинат, посоліть і накрийте кришкою. Перетріть рікоту крізь сито у миску, посоліть її, додайте мускатний горіх і корицю, всипте пармезан і перемішайте. Додайте одне яйце. Знову перемішайте.
- Зцідіть шпинат, вичавіть зайву рідину, і наріжте шпинат дрібно-дрібно і додайте до рікоти. Перемішайте і перекладіть до кондитерського мішку. Начинка готова, її теж в холодильник.
- Через годину-півтори тісто можна діставати з холодильника. Відріжте шматочок – і будемо розкатувати! Звичайно, можна робити це скалкою, але паста-машиною простіше. Починайте з 10 позначки – і поступово зменшуйте хоча б до двійки, аби тісто вийшло тонким.
- Просто на тісто ближче до одного краю за допомогою кондитерського мішку вичавіть начинку – нехай між гірками начинки буде десь 5 см відстані. Накрийте іншим краєм тіста, і ножем з зубчиками поділіть тісто з начинкою на окремі тортелі. Вони мають бути однакового розміру, втім, якщо у вас не такі – не страшно, ви робите тортелі власноруч, і це набагато важливіше за перфекціонізм!
- Можна варити тортелі! На одній конфорці у вас має закипати підсолена вода. На іншій ми робимо соус: розтопіть вершкове масло, додайте кедрові горішки, обсмажте.
- В киплячу воду викладіть тортелі, охайно перемішайте, і, коли вони спливуть на поверхню – поваріть ще хвилини три.
- Готові тортелі викладіть просто до соусу, додайте тертий пармезан. Перемішайте, поперчіть – можна подавати! Ви це зробили! Bravi!
Коментарi