Судак з томатами та кабачком від Валентина Михайлова - PostEat

пошук

Судак з томатами та кабачком від Валентина Михайлова

13-05-2021 0

Корисний, легкий та смачний обід або вечеря лише за 10 хвилин — судак з томатами, оливками та зеленню.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СУДАКА З ТОМАТАМИ ТА КАБАЧКОМ ВІД ВАЛЕНТИНА МИХАЙЛОВА

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 150 г філе судака (зачищене)
  • Сіль, суміш перців
  • 40 г соняшникової олії (для смаження)

Для гарніру:

  • 60 г мікс томатів
  • 40 г кабачка
  • 30 г оливок каламата
  • 10 г лимонного соку
  • 10 г петрушки
  • 2 зубки часнику
  • 20 г соняшникової олії (для смаження)
  • 30 г вершкового масла
  • Сіль, суміш перців⠀

Для декору:

  • 15 г апельсиново-гірчичний соус
  • 10 г оливкової олії
  • 15 г мікс салатів

КРОКИ:

  1. Зачищене філе судака можна промокнути сухим рушником, щоб забрати лишню вологу, тоді обов'язково буде гарна скоринка на готовому судаку.
  2. Філе судака розрізаю навпіл, на кожному шматочку зі сторони шкіри роблю невеликі надрізи, приблизно 1.5 см один від одного. Приправляю сіллю, сумішшю перців і залишаю на кілька хвилин.⠀
  3. Паралельно підготовлюю: томати розрізані навпіл; оливки каламата (виймаю кісточки); злегка розчавлюю часник; дрібно нарізану петрушку; дольку лимона; кабачок великим кубиком; вершкове масло.⠀
  4. Одночасно розігріваю дві сковорідки з додаванням соняшникової олії.  На одну з них викладаю філе судака, обов'язково шкірою донизу і злегка придавлюю пальцем або лопаткою, щоб рівномірно смажилось. Обсмажую до рум'яної скоринки, а потім перевертаю рибу, виключаю плиту і залишаю доготовитись ще приблизно одну хвилину.
  5. На другу розігріту сковорідку додаю часник, наповнюю кухню цим чудовим ароматом,  потім кабачок і злегка його обсмажую. Після кабачка додаю томати, оливки, ще готую на великому вогні приблизно одну хвилину, потім лимонний сік. Виключаю плиту і приправляю вершковим маслом,  петрушкою, сіллю, перцем, доводжу до смаку.⠀
  6. Гірчицю з апельсиновим смаком розмішую з оливковою олією. Готовий соус з'єднуную з міксом салатів.⠀
  7. На тарілку викладаю частину томатів з оливками та кабачком, зверху готовий судак, залишок гарніру на судак. Прикрашаю міксом салатів з апельсиново-гірчичним соусом.

Валентин Михайлов | FACEBOOK | YOUTUBE

Tweet

Коментарi

З цiєю стравою дивляться також: