поиск

Бессарабська бодега Бессарабія

Открыто

Адрес: Киев, пл. Бессарабская, 7

Метро: Театральная

Район: Печерский

+380983568686

ПарковкаЛетняя террасаПластиковые картыБизнес ланчWiFiВинная карта

Пн: 08:00-24:00

Вт: 08:00-24:00

Ср: 08:00-24:00

Чт: 08:00-24:00

Пт: 08:00-24:00

Сб: 08:00-24:00

Вс: 08:00-24:00

На початку 19 століття, в Києві, біля Хрещатика, виникла нова площа, на якій велася жвава торгівля. Тут продавали найсмачніші фрукти, вино та рибу з усіх куточків Бессарабії. За сто років торгівельних павільйонів та магазинчиків з південними товарами стало так багато, що виникла потреба побудувати тут великий модерний ринок — за кращими зразками новітніх «критих ринків» Європи. Гроші на амбітний проект місту заповів відомий меценат Лазар Бродський. В 1908 році був проведений конкурс проектів, а вже 3 липня 1912 року відбулося урочисте відкриття Бессарабського ринку, який став одним з символів міста: в одній точці на мапі Києва об’єдналися найкращі традиційні продукти та найновіші інженерні технології.

Сто років потому ми відкриваємо ще одну сторінку цієї історії. Тут, на Бессарабській площі, ми створюємо місце, присвячене новій південній український гастрономії.

Бессарабські продукти надихають. Тут Чорне море дарує вправним рибалкам можливість щодня повертатися на землю з щедрим скарбом: з делікатесною камбалою та саграном, барабулею та рапанами, рачками, мідіями. Тут води Дністра та Дунаю сповнені смачної риби та раків. В «українській Венеції», в Вілково, вправно готують жаб’ячі лапки, а десь біля селища Криничне збирають найсмачніших виноградних равликів. Тут розвиваються давні традиції вівчарства та виноробства.

Ми прагнемо зібрати найкращі бессарабські продукти, аби застосувавши сучасні гастрономічні підходи та техніки, показати, наскільки неймовірними вони є. Це цілком новий вимір, абсолютно нові вибухові смаки. Ми готуємо севіче з української річкової та морської риби, поєднуємо «дунайського оселедця» з кумкватом, додаємо в пасту «бессарабську боттаргу» — в’ялений кав’яр камбали, відбираємо «шийки» рапанів, або готувати з них найніжніший тартар, та витримуємо в спеціальних камерах бессарабську баранину, аби максимально розкрити її текстуру та смак.

Це – наш шлях. Дослідження української регіональної гастрономії та піднесення її на новий, світовий рівень. Все це – задля того, аби тут і зараз, ви обирали найкращий український сіфуд та найкраще м’ясо, гідне вино та коктейлі з локальних продуктів, із задоволенням проводили час та відчували, наскільки смачною та насиченою може бути кожна мить.

Блюда ресторана

Заведение на карте

Tweet

Комментарии

sagura_m@ukr.net 2017-04-11 08:11:03

Вчера были компанией в ресторане Бессарабия, сеть ресторанов Димы Борисова. Моя подруга ела вчера рис с морепродуктами и она ТАК ОТРАВИЛАСЬ!!!!! У нас с мужем на грани, боли в животе и тошнота(мы ели устрицы и соте из рапанов, при чем устрицы я сняла дважды - были очень вонючими, как вообще такое на стол можно подать, они что не нюхают перед тем как выносить гостям???!!!!!) Что вам сказать, ночь прошла очень плохо, моя подруга уже думала скорую вызвать. Отравление было точно морепродуктами. Еще раз повторюсь, она кормящая мать!!!! Дима Борисов - "пламенный тебе привет" и "спасибо за замечательную ночь"!!!! Больше нас в твоих ресторанах не будет. Травить в своих заведениях - это крах полный. За мои 29 лет, это первое ОТРАВЛЕНИЕ в ресторанах и да - в БЕССАРАБИИ!!!! И последнее, если бы хотя был бы вкусный ужин, я еще хотя бы не так расстроилась, мы с мужем заплатили на двоих 1100 грн и получили - не свежие устрицы, дико пересоленные капаны и 2 закуски - тупо не вкусные. Я вообще не понимаю зачем открыли этот ресторан!!! Теснота, 2 туалета на весь ресторан, жутко не удобно и в очереди в туалет можно долго пробыть. В общем то сами решайте, идти вам в данное заведение или нет. Мой вывод: ТРАВЯТ(при чем в отзывах нашла еще 2 отзыва людей, которые ТОЖЕ ОТРАВИЛИСЬ В ДАННОМ ЗАВЕДЕНИИ), пища просто не вкусная, и странный выбор помещение и идея ресторана не понятная.