пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Український шеф-кухар Алекс Юсупов розповів у Facebook, як готував борщ для сотень людей, які були учасниками Революції гідності у 2013 році.
“У той вечір, 10 років тому, я придумав готувати борщ. Ми накупили з Митею продуктів і на супермаркетівському візку ледве дотягли їх до Майдану. Мали довезти, але ввечері пішов сніг і колеса візка намертво вимерзли. Довелося буквально волочити її снігом. Мої знайомі татари залишали нам під Лядськими воротами котел, пальник, газ… Вони готували вдень плов, ми готували ввечері борщ людей на 800. Приходили знайомі, знайомі знайомих, зовсім незнайомі люди і всі допомагали, щось різали, щось шаткували, розливали по тарілках, стежили, щоб усім вистачило хліба, приносили ковдри, щоб грітися. Здавалося, це був найсмачніший борщ усіх часів та народів. Після нього було простіше простого вистояти ніч у мороз, відбиваючись від поліції та чергової спроби зачистити Майдан. А ще було глибоке почуття єдності… Коли все закінчиться, я обов’язково покличу всіх, хто був поруч, і ми разом повторимо той неповторний борщ, з якого починали. Тільки цього разу зі смальцем та горілкою!!”, — написав Алекс Юсупов.
Photo credits: Facebook Юсупов Алексей
Читайте також:
Харківський науковець вирощує маракую, гранати та інжир
Проєкт Ukraїner у документальних фільмах розповідає, як українські аграрії долають виклики війни
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi