Анна-Євгенія Янченко розповіла, що таке «хюґе» по-українськи - PostEat

пошук

Анна-Євгенія Янченко розповіла, що таке «хюґе» по-українськи
24-08-2023 0 527


Авторка книги “Вино без правил”, винна експертка, лекторка WSET, авторка блогу “Сомельє в зелених штанях” Анна-Євгенія Янченко розповіла у Facebook, що «хюґе» по-українськи — це коли після відбою повітряної тривоги люди дістають із комірчини святкову скатертину, бо чекають гостей, або вдягають найкраще вбрання та прямують на прогулянку рідним містом чи селом.

“Ми безмежно вдячні всім, хто боронить нашу землю та дає можливість тішитися кожною миттю життя. А ще ми дякуємо нашим українським виноробам, які попри ворожі обстріли й окупацію не тільки продовжують виготовляти вино, але й з успіхом представляють Україну на міжнародних виставках.

Саме тому ми захопилися ідеєю створити пікнік у стилі «хюґе» з українськими ігристими винами, які ви знайдете майже в кожному «Сільпо» по Україні”, — написала вона. 

Добірка вина від Анни-Євгенії Янченко виглядає так:

  • Aged Sparkling wine Shabo Brut представляє трійця сортів: Піно блан, Рислінг і Шардоне. В ароматі перегукуються ноти стиглих персиків, яблучок і запашної акації. Смак свіжий і збалансований. Ідеальний із м’якими сирами та фруктами. Середній бал на Vivino — 3.8.
  • Krimart Extra Brut виготовлений із Піно блану, Шардоне, Рислінгу й Аліготе. Витримування у пляшці триває щонайменше 36 місяців. В ароматі стилю «олдскул» демонструє ноти духмяної акації, соняха та кедрових горішків. У смаку стиглі грушки та яблучка доповнюють відтінки випічки та мигдалю. Чудове для серпневого вечора в компанії улюблених смаколиків, зокрема салатів і канапок із рибкою. Середній бал на Vivino — 4.1 бала.
  • Для шанувальників сучасних трендів ми підготували My Wine sparkling rose. Це дует сортів Піно блан і Піно нуар від Едуарда Городецького, винороба у четвертому поколінні. Тут і малина-полуниця, і абрикоси, і квіти на додачу. У посмаку відчуваються легкі крейдові нюанси, що додає вину цікавинки. Саме це ігристе представляє Україну в культурному центрі вина La Cité du Vin у французькому місті Бордо. Середній бал на Vivino — 3.6 бала.

Фото: Facebook Сомельє в зелених штанях

Читайте також: 

Українська компанія випустила рослинне сало

Транспортна компанія Prime Group припинить співпрацю з компаніями, які не вийшли з рф

Без українського зерна неможливо гарантувати світову продовольчу безпеку — Тарас Висоцький

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi