Гриби-зомбі із серіалу «Останні з нас» існують, але насправді їстівні та надзвичайно поширені - PostEat

пошук

Гриби-зомбі із серіалу «Останні з нас» існують, але насправді їстівні та надзвичайно поширені
08-02-2023 0 2906


Гриби-зомбі існують в реальному житті, їх назва — кордицепс. Це гриби із помаранчевими вусиками, які справді можуть інфікувати та контролювати тіла деяких жуків, зокрема мурах, павуків і багатоніжок, фактично перетворюючи їх на зомбі. Але вони не можуть вплинути на людей, і навряд чи гриби-зомбі стануть причиною повномасштабного зомбі-апокаліпсиса. Про це повідомляє Bon Appetit.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений The Last of Us (@thelastofus)

У серіалі «Останні з нас», який заснований на однойменній відеогрі, події відбуваються в постапокаліптичному світі, який пережив пандемію грибкової інфекції. Згідно з сюжетом, спори гриба кордицепса, який мутував, потрапляючи в людський організм, й перетворюють людину на зомбі.

У реальному житті кордицепс поводиться трохи інакше. Зазвичай він зустрічається по всій Азії та процвітає в теплому вологому кліматі, наприклад у тропічних джунглях. Цей гриб їстівний, його збирають і використовують у медицині протягом тисячоліть як афродизіак і тонізуючий засіб для загального покращення самопочуття. Сьогодні кордицепси стали популярною дієтичною добавкою під назвою «функціональні гриби», яка нібито пропонує певні переваги для здоров’я, такі як збільшення енергії або концентрації. Зазвичай гриб продається в порошкоподібному вигляді, або може бути у вигляді несмачної добавки, яку додають в усе: від кави до шоколаду.

Чи можуть гриби-зомбі заразити людину? Кордицепс чудово справляється з зараженням і контролем комах, але він не здатний виживати при значно вищих температурах людського тіла, не кажучи вже про розмноження та захоплення нашого мозку. Принаймні зараз.

«Це може бути однією з причин, через яку ми спостерігаємо більше грибкових інфекцій у людей, але знову ж таки, на сьогодні жодна з них не є такою ж страшною, як кордицепс. Можливо, подібний паразит з’явиться в майбутньому, але зараз це неможливо», — заявив Брін Дентінгер, професор біології в Університеті штату Юта і куратор відділу мікології в Музеї природної історії штату Юта.

Фото: Bon Appetit; Chirasak Tolertmongkol / Alamy Stock Photo

Читайте також: 

У Швейцарії виготовили найбільший у світі торт-сукню

Корпорація «АТБ» сплатила понад 20 млрд грн податків і зборів у 2022 році

У Новій Зеландії з’явилася «винна» авіакомпанія

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi