Ігор Мезенцев представляв Україну на престижному гастрономічному конгресі Madrid Fusiòn - PostEat

пошук

Ігор Мезенцев представляв Україну на престижному гастрономічному конгресі Madrid Fusiòn
30-01-2023 0 677


Український шеф-кухар Ігор Мезенцев 24 січня презентував свій проєкт «Топот» на престижному гастрономічному конгресі Madrid Fusiòn у Мадриді, Іспанія. 

“У Мадриді Ігор презентуватиме свій проєкт «Топот». Мета цього проєкту — випробування і перевірка на міцність шефів в дикій природі, де вони  готують унікальні страви без сучасного обладнання. Під час виступу український шеф розповість про те, як він підтримує національну гастрономію у ці важкі для країни часи”,розповіла про виступ у Facebook голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.

Ігор Мезенцев поділився планом виступу на Madrid Fusiòn.

«1. Вступ
2. Анхель Леон — це, для мене, легендарна людина у світі гастрономії. Він мене надихнув так само як і він, стояти на сцені МФ та робити так, щоб такі парубки як я, рухали світ далі. Ну що тут казати, так, це була справжня космічна людина, його рідка сіль, яка застигала на очах та готувала морепродукт, хамон з хвоста тунця — ну, думаю, ви зрозуміли при що я.
3. Розповідь про те, що ми робимо зараз щодня. У мене це просування українського продукта в країні, а також і сучасних, і класничних страв від міста до міста, від дверей до дверей.
4. Головна мета — розкрити слухачам, навіщо я хочу популяризувати український продукти та їжу, що зупиняло процес раніше. (Це вплив радянського союзу на харчування людей, винищення продуктів, та гастрономії в цілому)
5. Показати, які саме зараз я готую страви.
6. Показати мою команду
7. Розповісти, що хотів виступити на МФ вже три роки, отримував запрошення, але кожен раз щось заважало, то ковід, то війна, але не цього разу, бо мій час саме зараз.
• Перші кроки — перші журнали про українськи продукти
• Журнал про їжу майбутнього, вперше його формулювання та презентація на конгресі
• Пошук тієї самої їжі майбутнього на основі інформації та повернення до коріння приготування їжі
• Створення проєкту «Топот»
• Проведення 4х проєктів та деталі
• Початок війни: головна мета — вижити
• Створення проєкту «Варті» на підтримку шеф-кухарів під час війни
• Проведення гастрономічних подій кожен тиждень у різних містах
• Створення нового проєкту для випрацювання гастрономічного коду в молодшої аудиторії та проведення благодійний сніданків для дітей та вимушених переселенців
• Майбутнє невідоме
Завершення виступу», — написав Мезенцев.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Igor Mezencev ↟ (@ktoukraine)

Також він запросив всіх присутніх до України, як тільки закінчиться війна.

Madrid Fusion – це щорічний гастрономічний конгрес, який відбувається у столиці Іспанії. Він збирає найкращих шеф-кухарів, виноробів, барменів, виробників м’яса, риби та сирів з усього світу. 

Фото: Facebook Mariana Oleskiv

Читайте також: 

Маріанна Душар досліджує українську гастрономію у США

На початку XX століття покупці користувались посібником, щоб не придбати підробки в Одесі

Мирослава Ульяніна розповіла, чи є корисні перекуси

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi