SHOco. - пекарня-кондитерська - PostEat

пошук

SHOco. — пекарня-кондитерська у львівській кам’яниці з історією на вул. Січових Стрільців, 2
21-08-2025 0 368

Партнери

Автор

Новий заклад: SHOco.

Де: Львів, вул. Січових Стрільців, 2

Робочі години: 08:00-21:00

Телефон: +380 95 16 28 104 

У самому серці Львова, на вулиці Січових Стрільців, 2, розташована будівля, що зберігає понад столітню історію. Сьогодні тут працює пекарня-кондитерськаSHOco. Це сучасна кондитерська-пекарня з різноманітними, збалансованими сніданками, свіжою випічкою, десертами і напоями.

Мережа давно стала неодмінною частиною суспільного життя Львова. Тут кожен може насолоджуватися стравами та провести час з друзями та родиною (незалежно від локації, яких є вже сім у Львові). Однак за цими стінами Січових Стрільців, 2 — набагато більше, ніж просто архітектура.

Колись ця вулиця була своєрідною львівською Волл-стріт. Тут розміщувалися великі фінансові установи, і саме ця частина міста вважалася епіцентром ділового життя.

Кам’яниця №2, зведена у 1847 році у стилі класицизму з елементами ампіру, була побудована для графа Каєтана Карницького. Її виразна архітектура — колони, що підтримують балкон, скульптури й рельєфи грифонів, орлів, левів і сцена «Амур на спині сфінкса» — одразу захоплюють увагу.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

На різьбленому аттику (оздобленому карнизу на краю даху) стоять два леви, які тримають картуш із зображенням святого архистратига Михаїла. Фасад першого поверху оздоблений рустом, а вікна прикрашали міфічні істоти.

У будівлі є внутрішній двір і три сходові клітки, головна з яких — із тими ж доричними колонами, що прикрашають фасад. А її минуле зберігає сліди епох: після 1890 року тут працювала відома цукерня Вогноута і Барона, згодом кав’ярня «Центральна».

Сьогодні SHOco. продовжує цю гастрономічну історію у новому ритмі міста — але з тією ж любов’ю до смаку, якості й атмосфери.

Атмосферу пекарні-кондитерської доповнили роботи відомої львівської художниці Олени Онуфрів, створені спеціально для нового SHOco. Мистецтво — не лише в кожному десерті. Воно живе у всіх деталях простору: у роботах Олени Онуфрів, у формах, у посуді, у світлі. Для SHOco. мистецтво — це не лише про смак, а й про те, що оточує. Це історія, де гастрономія та візуальна естетика говорять однією мовою, створюючи місце натхнення й нових відчуттів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Нова локація SHOco. займає 1 та 2 поверхи, із панорамними вікнами та мальовничим видом на вулиці Гнатюка та Січових Стрільців. Приміщення пройшло повну трансформацію. Від перепланування — до оновленого інтер’єру, що водночас зберігає затишок і впізнаваний стиль попередніх закладів SHOco. На першому поверсі розміщено дві зони на 70 посадкових місць: простора основна зала та комфортний загальний стіл для 10-х осіб. 

Другий поверх — більш камерний і затишний, який можна використовувати як окрему закриту зону. Тут комфортно як для повсякденного відпочинку, так і для невеликих сімейних свят, бранчів чи днів народжень. Це місце, де легко створити атмосферу приватності і теплих зустрічей у колі близьких.

І також познайомимо вас з меню нової локації кав’ярні SHOco.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Сніданки подають з 08:00 до 18:00.  Ось дещо зі страв, які ви знайдете в меню:

  • Круасан з лососем, гуакамоле та яйцем пашот — 465 грн
  • Круасан з мортаделлою, гуакамоле та яйцем пашот — 385 грн
  • Яйця пашот з томленою яловичиною на бріоші — 390 грн
  • Французький сніданок (мікс салату, медово-гірчичний соус, авокадо, огірок, кіноа, яйця пашот, цільнозернова грінка, грецький йогурт, лосось/індичка власного виробництва Daily Dose/крафтова шинка). Можна обрати варіанти з лососем — 395 грн; з індичкою — 369 грн; та шинкою — 369 грн.
  • Яйця пашот з лососем/креветками та зеленню. Доступні варіанти: з лососем — 375 грн або з креветкою (305 г) — 455 грн.

Десерти:

  • Тарта Ягідна Франжипан (пісочна основа на фундуковому борошні, мигдалевий франжипан з ягодами, ягідне конфі, ванільний ганаш, ванільний мус, малина) — 230 грн
  • Десерт «Лайм-Малина» (кокосово-мигдалевий бісквіт, хрусткий прошарок з сублімованою малиною, малинове конфі, лаймове кремю, мус на основі білого шоколаду та сиру Маскарпоне) — 220 грн
  • Десерт «Лимон» (мус з маскарпоне, білий шоколад з лимонним фрешем, лимонне філе, цукати лимонні, м’ята, велюр на основі білого шоколаду) — 225 грн
  • Десерт «Тірамісу Baileys» — 220 грн
  • Чизкейк із полуничним конфі — 195 грн

Текст та фото: надані партнером

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.


Tweet

Коментарi