Олена Зеленська розповіла про подальші кроки реформування шкільного харчування - PostEat

пошук

Олена Зеленська розповіла про подальші кроки реформування шкільного харчування
13-02-2023 0 515


Перша леді України Олена Зеленська заявила, що реформа шкільного харчування знову на часі, можливо, навіть більше, ніж рік тому. Про це повідомляється у її Telegram-каналі.

Зеленська нагадала, що напередодні вторгнення в Україні запустили реформу шкільного харчування, щоб годувати корисно і якісно водночас.

“Ми не тільки змінили нормативну базу, розпочали оновлювати шкільні харчоблоки, навчати кухарів – ми прагнули сформувати культуру здорового харчування, через школу принести знання про правильну їжу не тільки дітям, а й їхнім сім’ям. Це мало вплинути не лише на учнів – на всю країну. Якби не російський напад – певно, сьогодні ми б говорили вже про досягнення, ріст і зміни. Але попри війну реформа повертається. Сьогодні разом із представниками МОЗ @mozofficial, МОН @UAmonogram, Мінекономіки, Мінагрополітики, Мінвідновлення, ДПСС, АМКУ, ДП «Прозорро», інших державних установ, громадських організацій, міжнародних донорів – взяла участь у стратегічній сесії з підготовки стратегії реформи шкільного харчування”, — зазначила Зеленська.

Робота над цією стратегією розпочали ще минулого січня. Повномасштабний напад росії на Україну перервав роботу, але тепер вона продовжується. Під час стратегічної сесії були представлені чотири напрямки подальшої роботи, а саме:

  • Організація якісного харчування: закупівлі та фінансування.
  • Відновлення та модернізація харчоблоків: комплексний підхід. Впровадження та дотримання системи НАССР.
  • Розвиток кадрового потенціалу.
  • Формування культури здорового харчування. Впровадження нових норм та меню.

“Нас надихнули й надихають на цьому шляху наші вчителі і учні, які, попри обстріли та небезпеку, розпочали і продовжують навчальний рік. Коли дитина вчиться – до неї хоча б частково повертається нормальне життя, спілкування, плани, впевненість. Коли діти вчаться – має перспективу вже ціла країна, бо таким чином будується її майбутнє.

Наші учні і вчителі справжні герої – і свого, і нашого майбутнього. Від харчування ж дуже залежить не тільки якість навчання, а й психологічний стан всіх його учасників”, — додає Олена Зеленська.

Фото: Telegram Олена Зеленська | Olena Zelenska

Читайте також: 

600-річний паб у Шотландії майже закрився, але фанати серіалу врятували ситуацію

У найстарішому у світі ресторані вогонь в печі палає з 1725 року

У ЛеБрона особливі відносини з вином

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi