пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Цей тиждень, як яскрава гастрономічна мозаїка: у Дніпрі лунають аромати страв близькосхідної кухні та дубайського вайбу, у Львові пахне новими комбінаціями локальних десертів і вина, в Одесі закохують літні вечори з десертами біля моря.
Ресторани і кафе змагаються, хто здивує сміливіше: дубайський бургер чи кремовий паштет із курячої печінки у витонченій ізомальтовій сфері.
Ми зібрали для вас те, чим цього тижня живуть меню українських міст: від сезонної класики до несподіваних новинок.
Десерт «Персик» від кав’ярні «Під синьою фляжкою», Львів
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Руська, 4, Львів
Кав’ярня «Під синьою фляжкою», це подорож у минуле, де час зупинився. Тут панує затишна атмосфера старого Львова, а серед унікальних пропозицій: кава по-турецьки, зварена на піску, ароматні десерти, фондю та вишукані канапки.
Що спробувати?
Десерт «Персик»: сезонний мусовий десерт. Виглядає і смакує як справжній фрукт. Ніжний мус із шматочками стиглого персика, легкість і свіжість. Натуральний смак та делікатна текстура.
Дубайський бургер від DoubleV, Дніпро
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Ливарна, 4, Дніпро
Ресторан авторської кухні в центрі Дніпра, де кожна страва створена, щоб дивувати. Тут люблять яскраві смаки, красиву подачу та атмосферу, яку хочеться знімати на камеру.
Що спробувати:
Дубайський бургер: справжній солодкий гігант. Між ніжними шоколадними бісквітами ховається тануче морозиво, соковита полуниця, хрустка фісташка та густий потік шоколаду. Виглядає, як з обкладинки, і смакує ще краще.
Десерт «Santorini» від Santorini Cafe, Одеса
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Французький бульвар, 89/1, Одеса
В Santorini Cafe атмосфера узбережжя, сімейний затишок і панорамний вид на море. Тут їдять сніданки з кавою, проводять події і вечори з близькими. Радо зустрічають гостей з улюбленцями.
Що спробувати?
Десерт Santorini: ніжна текстута, насичена солодкість та ефектна подача. Ідеальний варіант, щоб завершити вечерю з видом на море.
Кремовий паштет у сфері від ресторану «36По», Львів
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пл. Ринок, 36, Львів
«36По», великий ресторан із шістьма поверхами, терасами з панорамним оглядом Львова на 360°, двоповерховим акваріумом та власною пивоварнею «Kaspar Schulz». Тут вражають смаки, інтер’єри та види на місто.
Що спробувати?
Кремовий паштет із курячої печінки подають у витонченій ізомальтовій сфері. До нього ніжний цибулевий мармелад, підсмажені кеш’ю та пухкий бріош.
Мушля з чорнично-лохиновим конфі від «Франик», Дніпро
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Михайла Грушевського, 4А, Дніпро
Кафе-пекарня «Франик» — це місце, де пахне свіжою випічкою з самого ранку. Тут готують сніданки протягом усього дня, а десерти завжди виглядають так, що неможливо пройти повз.
Що спробувати?
Нова ягідна мушля — це хрустка меренга з ніжним кремом і яскравим серцем із чорнично-лохинового конфі. Кожен шматочок — баланс солодкого, ніжного й освіжаюче-ягідного смаку. Їсти повільно чи одразу? Тут важко стриматися.
Бузинове «вино» від «Французькі Канікули», Львів
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Руданського, 1 / пр. Шевченка, 3, Львів
Заклад «Французькі Канікули» розташований в центрі Львова, де преміальні французькі десерти зустрічаються з атмосферою затишного свята. Тут створюють торти, кенді-бари та авторські напої.
Що спробувати?
Бузинове «вино», готують із ніжних квітів бузини, зібраних вручну у найароматніший період цвітіння. Його смак ніжний і квітковий, з легкою лимонною свіжістю, що додає напою іскристої грайливості. Легке, запашне та сонячне.
Лафа з фалафелем від «Моше», Дніпро
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Січових Стрільців, 1
«Моше», це сучасне кафе з їжею Близького Сходу, затишок + автентичні смаки. Подають мезе, піти, фалафель та інші кулінарні «скарби» регіону.
Що спробувати?
Лафа з фалафелем: близький родич шаурми, але зі своїм характером. У м’який корж загортають хрусткий фалафель, свіжий мікс салату, солоні огірки, тхіну та томатний соус. До порції подають картоплю фрі та ніжний сирний соус.
Фото: заклади з добірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi