«Шляхетна кухня Галичини»: онлайн-розмова з Ігорем Лильом та Маріанною Душар - PostEat

пошук

«Шляхетна кухня Галичини»: онлайн-розмова з Ігорем Лильом та Маріанною Душар
02-05-2023 0 600


2 травня о 17:00 пройде онлайн-розмову про гастрономічно-історичну новинку «Шляхетна кухня Галичини» від видавництва «Старого Лева». Автори книги історик Ігор Лильо та дослідниця галицької кухні Маріанна Душар привідкриють читачам залаштунки життя найвідоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку XX століть. 

Модераторка заходу гастроентузіастка, дослідниця їжі, бренд-амбасадорка гастрономічних проєктів Юлія-Аврора Огородник поговорить з Ігорем Лильом та Маріанною Душар про роботу над книгою, про залаштунки життя аристократів, унікальні переписи страв та чим дивувала кухня Галичини понад століття тому.

«Книга розповідає про культуру та гастрономічні вподобання най­відоміших аристократичних родів Галичини наприкінці ХІХ — початку ХХ століть. Культура кухні, застільної бесіди, звичаїв соціальної групи, що вже практично зникла з мапи Східної Європи, опинились у центрі уваги авторів. Оригінальні методи дослідження, застосовані під час її написання, дозволять не лише спробувати високу галицьку кухню на смак, а й відчути себе частиною незвичайної епохи та її людей», — йдеться в описі події.

Трансляція відбудеться на фейсбук-сторінці видавництва «Старого Лева»

Додамо, Ігор Лильо – український історик.Дослідник історії України, Галичини, Львова, антрополог та знавець галицької кухні. Директор ГО «Інститут Галицької кухні». Маріанна Душар – дослідниця галицької кухні, авторка проектів «Пані Стефа» та «Seeds&Roots».

Фото: Facebook Live

Читайте також:

Українські активісти та посол України в Ірландії закликають до бойкоту продукції компанії Pernod Ricard

Назар Макаров став шеф-барменом легендарного бару «БарменДиктат»

Фонд держмайна знайшов інвестора для Дрогобицької солеварні

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi