пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Китайські вчені розробили їстівний, прозорий та біорозкладний пакувальний матеріал. Авторство технології належить професору То Нгай та його колегам з Китайського університету Гонконгу. Про це йдеться у журналі Science of Food and Agriculture.
Новий матеріал створюється з бактеріальної целюлози — органічної сполуки, яка одержана з певних типів бактерій. За словами вчених, такий пластик доволі міцний, та піддається розтягуванню.
На відміну від целюлози, яка одержана з рослин, бактеріальний біополімер не вимагає вирубки дерев, ні культивації сільськогосподарських культур. Багато целюлозних пластиків мають високу гігроскопічність, і для подолання цієї проблеми автори внесли до складу пластику соєві білки й покрили плівку маслостійким складом.
Дослідження показало, що новий біопластик може повністю розкладатися протягом 1-2 місяців. На відміну від інших пластиків біологічного походження, таких як полімолочна кислота, целюлоза не потребує компостування у промислових умовах.
«Матеріал, який розроблений у цьому дослідженні, повністю їстівний, що робить його безпечним для вживання черепахами та іншими морськими тваринами», — розповіли автори дослідження.
Фото: www.jpost.com
Читайте також:
В Україні процвітає ринок контрафактної кави
ФАО надасть українським фермерам насіння зернових для осінньої посівної кампанії
В Японії створили лимонну диню
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi