пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Компанія Space Cargo Unlimited відправила на Міжнародну космічну станцію 12 пляшок вина. Вчені хочуть дослідити, як мікрогравітація та підвищена радіація вплинуть на напій.
Для експерименту в Бордо була закуплена партія вина та поділена на дві частини: одну на рік відправили у космос, а інша будуть зберігати на Землі. Коли вино повернеться з орбіти, склад обох партій порівняють у лабораторії.
Партія вина відправилась у космос разом з 3 750 кг іншого вантажу на корабелі «Сігнус» в суботу. Вантажний корабель вивела на орбіту українсько-американська ракета «Антарес», основну конструкцію якої розробило Конструкторське бюро «Південне» (м. Дніпро).
LIFTOFF! @northropgrumman’s #Antares rocket launched from @NASA_Wallops at 9:59am ET. Now heading to @Space_Station, the #Cygnus cargo vehicle will deliver about 8,200 pounds of @ISS_Research and cargo. Watch as it continues its journey into space: https://t.co/obe9nO4YkR pic.twitter.com/bIMsHD2ID6
— NASA (@NASA) November 2, 2019
В соцмережах та ЗМІ запуск вина від Space Cargo Unlimited називають «першим вином у космосі». Втім, ймовірно, першим вином у космосі було бургундське Clos de Vougeut 1992 року врожаю. 2006 року напій у пластикових пляшках разом зі своїми стравами відправив на Міжнародну космічну станцію шеф Ален Дюкас.
Фото: Space Cargo Unlimited
Головна фотографія: NASA
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi