Всеволод Поліщук поділився львівськими гастрономічними новинами - PostEat

пошук

Всеволод Поліщук поділився львівськими гастрономічними новинами
15-12-2023 0 579


Ресторанний маркетолог, автор ресторанних концепцій, співзасновник ГО «Інститут галицької кухні» галицької кухні Всеволод Поліщук у Telegram поділився гастрономічними чутками та інформацією про відкриття та масштабування у Львові.

“Почнемо з чуток. Кажуть, на Лесі Українки, де були Бруно і Хаїм, Алекс Купер робить щось на кшталт міні-Шалому і міні-Селяму. Не до кінця зрозуміло, чи міні-Шалом — це AVI (формат ізраїльського фаст-фуду, кілька закладів уже працюють у Києві), чи все-таки це саме «маленький шалом». Поживемо — побачимо.

Друга чутка — на КІВШі на Шевченка не вистачає однієї Cheese Bakery, кажуть, там щось відкриє Нестор Шуманський. Чи то Промінь, чи то Код, чи то щось зовсім нове — деталей не знаю. І наскільки то все серйозно — теж. 

Ну поглянемо.

Далі про вже відкрите:

На Новому Львові відкрився ресторан грузинської та української кухні Odjakhi. Це другий заклад, перший уже кілька років працював на Шевченка біля Семицвіту і ми часом ходили туди на шашлик. Також мені подобаються там баклажанові рулети. У новому закладі на Угорській спробував і зацінив хінкалі, хачапурі по-мегрельськи та ікру з баклажанів. Ікра виявилася доволі специфічною. Хачапурі — цілком норм, сподобалися мені суттєво більше, ніж те, що пробував колись давно на Шевченка. А хінкалі взагалі дуже сильно засмакували, і тісто, і начинка.

Засновник закладу Євген, як з’ясувалося, професіонал, багато років працював у мережі Старгород. Бренд-шеф мережі колись працював у Churrasco Grill and Wine на Валовій.<…>

Азійський концепт Журавель теж отримав другий заклад. Тепер він є також на Вербицького, з ширшим меню. Більше простору і більше страв. засновник концепту, нагадаю — Орест Злобін, відомий завдяки культовому кафе Американо у центрі. <…>

У Кривій Липі під пабом Братиська відкрили сидерію Сестриська ) Люблю такі ігри з неймінгом, але побачимо, як воно запрацює. <…>

Якщо Сестриська біля Братисьок відкрили ті самі власники (один із них, Олег, до речі, давно на фронті у 103 бригаді), то от бар Цьом… Правда ж, відразу згадали Клопотенка, та й бар через стінку від його бістро Інші. Так от, Клопотенка перепитав, каже, що до Цьому не має стосунку. Цікаво, що бар відкрили і відразу виставили на продаж на OLX за 10 тисяч баксів. <…>

І про найближчі відкриття:

Ось-ось на площі Ринок, 25 (де був Оцет) відкриється Say cheese — міське кафе з найбільшим вибором страв із сиру в Галак… тобто в Галичині. І з дзеркалом для селфі з дуже широкими посмішками. А головне — дуже насичені смаки, на дегустаціях шеф Віктор Вовк просто в ударі”, — розповів Всеволод Поліщук.

Photo credits: Facebook Всеволод Поліщук

Читайте також:

Олена Брайченко поміркувала, що робити з радянським гастрономічним спадком

Євген Клопотенко презентує новий український стрітфуд в Буковелі у межах Atlas Weekend Bar

У Києві демонтували мусульманський ринок із вуличною їжею

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi