Японська автошкола дозволяє своїм учням вживати алкоголь, щоб вони побачили ризики водіння напідпитку - PostEat

пошук

Японська автошкола дозволяє своїм учням вживати алкоголь, щоб вони побачили ризики водіння напідпитку
30-08-2023 0 610


Автошкола в японському місті Фукуока пропонує своїм учням випити алкоголь перед тестуванням. Так інструктори хочуть переконати надто самовпевнених водіїв ніколи не керувати автомобілем напідпитку. Про це пише The Guardian.

Журналісти Mainichi Shimbun, які вирішили випробувати тест, спершу тверезими проїхали ділянку дороги зі спуском, S-подібною трасою та серією крутих поворотів. Потім їм на вибір запропонували банку пива, чашку сливового вина та спиртного напою шьочю, два останніх різновиди алкоголю були змішані з водою. Після вживання алкоголю їх пропонували проїхати заново.

Випивши алкоголь, журналістка Х’єлім Ха повторила весь маршрут, проте після проходження з’ясувалося, що вона кілька разів не вписалася в повороти, перевищувала чи навпаки сильно знижувала швидкість і навіть ненадовго виїжджала на зустрічну смугу. Хоча сама репортерка була впевнена, що не порушила правил.

Додамо, така ініціатива була започаткована до 17-ї річниці загибелі трьох дітей із міста – двох хлопчиків 4-х і 3-х років та їхньої однорічної сестри. Вони загинули, коли службовець муніципальної влади напідпитку врізався в машину, де перебували діти.

Фото: The Guardian

Читайте також:

Юрій Ковриженко розповів про власний рекорд з приготування борщу

У «БарменДиктаті» пройде лекція «Чи стане місяць нашою першою колонією?»

Закладам громадського харчування Києва продовжили час роботи до 23:00

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi