Український шеф-кухар Юрій Ковриженко опублікував в Instagram рецепт буженини до святкового столу на Великдень.
“Це мій улюблений рецепт, який я використовую роками. І зараз він актуальний як ніколи, бо буженина — окраса будь-якої Великодньої м’ясної тарелі”, — розповів він.
Інгредієнти:
- Свинячий ошийок — 2 кг;
- Гірчиця французька — 50 г;
- Сметана — 50 г;
- Часник — 6 зубчиків;
- Морква — 1 штука;
- Насіння коріандру мелене — 3 г;
- Паприка мелена солодка — 3 г;
- Перець чорний мелений — 2 г;
- Сіль — 10 г;
- Цукор — 5 г.
“Як готувати?
- Ошийок натерти сіллю, цукром та чорним перцем.
- Кожен зубок часнику розрізати на три частини.
- Моркву почистити і порізати тонкими брусочками, щоб їх вийшло 15-16 штук.
- Тонким, невеликим ножем зробити дірочки у свинині і нашпигувати морквою та часником. Залишити на декілька годин.
- Сметану, гірчицю, паприку і коріандр змішати і нанести на свинину яка декілька годин відпочила зі спеціями. Залишити на ніч маринуватись у холодильнику.
- Зробити подвійним шаром рукав з фольги для запікання. Закутати маринований ошийок і запікати 3,5-4 години на температурі 160-170 градусів.
- Після випікання, не розгортаючи, дати охолонути і лишити у холодильнику мінімум на 3 години”, — розповів про спосіб приготування Юрій Ковриженко.
За його словами, далі буженину потрібно тоненько нарізати, і можна її їсти.
Фото: Instagram yurii_kovryzhenko
Читайте також:
Вино 46 Parallel Wine Group отримало бронзу на міжнародному дегустаційному конкурсі London Wine Competition
«Пані Стефа» поділилась трьома рецептами пасок
Українські та британські броварі разом варитимуть крафтове пиво до Євробачення
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi