Юрій Ковриженко візьме участь у гастрономічному перформансі Price of Freedom - PostEat

пошук

Юрій Ковриженко візьме участь у гастрономічному перформансі Price of Freedom
21-08-2023 0 521


Український шеф-кухар Юрій Ковриженко візьме участь у гастрономічному перформансі Price of Freedom, який відбудеться 28-29 серпня у рамках благодійного культурного проєкту «Ukraine. Residence of Freedom» у Латвії. Про це він розповів у Facebook.

“Що ближче до 28-29 серпня, то більше я схвильований, — наче в очікуванні Різдва або дня народження. Бо весь останній місяць ретельно готуюся до одного дуже особливого заходу у Ризі. Вже 12 років я проводжу різні гастрономічні вечори в різних куточках планети, однак цей івент — це те, що має подарувати абсолютно новий досвід не тільки гостям, але й мені.

Гастрономічний перформанс Price of Freedom — це іммерсивна драматична фуд-історія, що розповість про час війни мовою смакового досвіду. Це не просто вечеря, де кожна страва чомусь присвячена, це глобальна історія, схожа на театральну подорож”, — розповів він.

Придбати квитки на гастрономічний перфоманс можна за посиланням.

Організатори розповідають, що гастрономічні перформанси – це сучасна галузь мистецтва, в якій об’єднуються різні мистецькі напрямки та креативні індустрії, створюючи синергію та даруючи відвідувачам багатогранні емоції. Мета вистави – донести тему, сенс і суть конкретної події, включно з різними органами чуття відвідувачів.

3-годинна трапеза охоплює історію, традиції, нові тенденції епохи, синергію різних індустрій, статистику та квінтесенцію креативності. 

“Ми прагнемо реалізувати комплексну 10-денну інтенсивну програму в українських Карпатах, спрямовану на психологічне відновлення, спеціально розроблену для підтримки солдатів, які отримали поранення під час бою”, — додають організатори. 

У Міністерстві культури та інформаційної політики України додали, що до Дня Незалежності України в Ризі з 24 по 29 серпня відбудеться благодійний культурний проєкт «Ukraine. Residence of Freedom», який об’єднає митців з України та Латвії.

Понад 20 художників, серед яких Monoconda, ASAKI, Дар’я Калашнікова, Ганна Богачук, Лінда Вілка, Those Guys Lighting, Рік Федс та інші вже об’єдналися у творчі тандеми, щоб представити свої роботи. Додатково організатори експонують роботи відомих українських фотографів – Віталія Юрасова та Мар’яни Шафро.

Роботи, які митці створюватимуть у межах резиденції, будуть представлені на аукціоні, доступному офлайн та онлайн. Усі зібрані кошти спрямують на розробку і реалізацію програми психосоціальної реінтеграції воїнів після поранень, якою опікуватиметься громадська організація «Волонтерська сотня».

Місія заходу «Ukraine. Residence of Freedom» – об’єднати митців та людей з різних країн у їхньому прагненні до Свободи. У програмі також гастрономічні перфоманси «Ціна Свободи», які особисто розробляє продюсерка Ґундега Скудріня в колаборації з шеф-кухарями – Юрієм Ковриженком та Еріком Дрейбанта і Мартіня Сірмо (Латвія).

Над проєктом працює міжнародна команда: Наталі Чижова (Україна), Ґундега Скудріня (Латвія), Том Вайс (Латвія), Даша Біленко (Україна), Алекс Морозова (Україна) та інші.

Резиденція проходитиме на вулиці Яунаву «Rātes pasāža» та в приміщенні Ризької думи. Жителі та гості Риги протягом 26-29 серпня зможуть безкоштовно відвідати захід, побачити творчий процес і взяти участь в кураторських екскурсіях та перформансах.

Фото: Facebook Yurii Kovryzhenko Chef

Читайте також: 

В Албанії італійські туристи втекли з ресторану, не заплативши. Прем’єрка Італії розпорядилась заплатити за «цих ідіотів»

65 викладачів профтехів закінчили етап теоретичного і практичного навчання у кулінарних хабах

В Івано-Франківську відкрили новий «Сільпо» в язичницькому стилі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi