пошук
пошук
Американські вчені із Північно-Західного університету вирішили дослідити, чому одним людям подобається гіркий смак еспрессо чи пива, а інші обирають більш солодші напої. Ця інформація мала б допомогти корегувати раціон та, можливо, зменшити споживання алкоголю. Проаналізувавши більше 300 тис. випадків, вчені зрозуміли, що шукали відповідь не там. Справа в тому, що дослідники вивчали гени, відповідальні за смакові уподобання, та не знайшли ніяких закономірностей.
Відповідь ховалася в іншій площині. Виявилося, що справа не у тих генах, які відповідають за смак, а у тих, які відповідають за психоактивні властивості. Тобто людям, які люблять гірку міцну каву чи такі ж алкогольні напої, насправді подобається не смак, а ефект від споживання цих напоїв.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi