Цікаві гастро-факти про васабі - PostEat
Цікаві гастро-факти про васабі
12-12-2023 0 1049


Більшість васабі в супермаркетах насправді є підробками. Справжній васабі дуже дорогий та готується з рослини, що належить до сімейства капустяних, до якого входять також капуста, хрін і гірчиця. 

Васабі паста виготовляється з підземної частини стебла рослини васабі. Його дрібно натирають до стану пасти на спеціальній тертушці, під назвою Самегава Ороші — Samegawa Oroshi.

Основа Самегава Ороші (терка) виготовляється з дерева, на яке прикріплюється справжня шкіра акули і традиційно використовується для натирання васабі. Шкіра акули має дрібніші зубці, ніж поверхня звичайної терки, завдяки чому утворюється надзвичайно дрібна решітка з високим вмістом повітряних кишень, що дозволяє максимально підсилити основні смакові якості коренів васабі. 

У японській мові вираз «hon-wasabi» відноситься до справжньої рослини васабі, яка походить з Японії, тоді як «seiyo-wasabi» — вираз, який відносять до імітованого васабі, що готують з хрону, гірчичного порошку та зеленого барвника. Як правило за межами Японії подають саме його.

Справжній васабі дуже дорогий

В Японії рослина васабі природно росте в районах з долинами гірських річок, де васабі може рости вздовж русла річкових потоків.

Ідеальне середовище для вирощування неймовірно рідкісне, і рослинам васабі потрібно, щоб їхні стебла були частково занурені в чисту проточну воду, що ще більше ускладнює процес вирощування. Без проточної води з русла річок у гірських долинах Японії вирощувати рослини васабі на комерційному рівні дуже складно.

Читайте також:

Цікаві гастро-факти про фунтовий кекс

Цікаві гастро-факти про панетоне

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi