пошук
Наталія Парапан
Автор
Наталія Парапан
Автор
Більшість васабі в супермаркетах насправді є підробками. Справжній васабі дуже дорогий та готується з рослини, що належить до сімейства капустяних, до якого входять також капуста, хрін і гірчиця.
Васабі паста виготовляється з підземної частини стебла рослини васабі. Його дрібно натирають до стану пасти на спеціальній тертушці, під назвою Самегава Ороші — Samegawa Oroshi.
Основа Самегава Ороші (терка) виготовляється з дерева, на яке прикріплюється справжня шкіра акули і традиційно використовується для натирання васабі. Шкіра акули має дрібніші зубці, ніж поверхня звичайної терки, завдяки чому утворюється надзвичайно дрібна решітка з високим вмістом повітряних кишень, що дозволяє максимально підсилити основні смакові якості коренів васабі.
У японській мові вираз «hon-wasabi» відноситься до справжньої рослини васабі, яка походить з Японії, тоді як «seiyo-wasabi» — вираз, який відносять до імітованого васабі, що готують з хрону, гірчичного порошку та зеленого барвника. Як правило за межами Японії подають саме його.
Справжній васабі дуже дорогий
В Японії рослина васабі природно росте в районах з долинами гірських річок, де васабі може рости вздовж русла річкових потоків.
Ідеальне середовище для вирощування неймовірно рідкісне, і рослинам васабі потрібно, щоб їхні стебла були частково занурені в чисту проточну воду, що ще більше ускладнює процес вирощування. Без проточної води з русла річок у гірських долинах Японії вирощувати рослини васабі на комерційному рівні дуже складно.
Читайте також:
Цікаві гастро-факти про фунтовий кекс
Цікаві гастро-факти про панетоне
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi