Гастро-події Києва 18-21 січня: вечеря у «Глек», капінг кави в UNION bistro, поп-ап з «Бетонною галушкою» у «Автостанція» - PostEat

пошук

Гастро-події Києва 18-21 січня: вечеря у «Глек», капінг кави в UNION bistro, поп-ап з «Бетонною галушкою» у «Автостанція»
18-01-2024 0 1099

Редакція PostEat підготувала добірку цікавих гастро-подій, які відбудуться у Києві 18-21 січня та анонс подій, які відбудуться найближчим часом у столиці.

Енногастрономічна вечеря разом з Dnipro Hills та Chateau Pinot у ресторані «Глек»

Де: вулиця Велика Житомирська, 6; ресторан «Глек»; Київ.

Коли: 18 січня. Початок о 18:30.

У ресторані «Глек» продовжують знайомити відвідувачів з виноробами України, тому цього разу до закладу в гості завітає Dnipro Hills (Шато Трубецького) та Chateau Pinot. Дегустацію буде проводити технолог виноробні Chateau Pinot — Євгенія Пустовіт, а фудперінг підготує шеф-кухар ресторану Андрій Северенчук.

Які вина будуть:

  • Riesling Dnipro Hills
  • Rose Dnipro Hills
  • Merlot Dnipro Hills
  • Orange Dnipro Hills
  • Pinot Blanc Chateau Pinot
  • Pinot Noir Chateau Pinot

Вартість: 1100 грн. Бронювання місць та додаткова інформація за телефоном: +380983771100.

Капінг кави в UNION bistro

Де: вулиця Кирилівська,37а; UNION bistro; Київ.

Коли: 20 січня. Початок о 11:00.

Спеціалізований магазин кави свіжого обсмаження та кавового обладнання CafeBoutique підготував specialty лоти, що можна буде продегустувати в UNION bistro та придбати собі додому.

Вхід вільний.

Благодійний поп-ап з «Бетонною галушкою» у піцерії «Автостанція»

Де: вулиця Нижній Вал, 15–А; «Автостанція»; Київ.

Коли: 20 січня. Початок о 12:00.

Дослідниця їжі та гастрономії, авторка телеграм-каналу «Бетонна галушка» Дарія Крікунова завітає в гості у столичну піцерію «Автостанція». З цієї нагоди у закладі влаштовують благодійний поп-ап.

В меню:

  • Флетбред з лабне, маринованими кабачками (маринуємо в оцті з бузини), печеним перцем, свіжими огірками та каперсами черемши.
  • Флетбред зі страчателою, прошутто, рукколою та умебосі з персику.
  • Смажений кальцоне зі страчателою, песто, каперсами черемши та землею з маслин.
  • Салат з бураттою, хурмою, в’яленими томатами, руколою та каперсами бузини.
  • Куснички з крем-фрешем, умебосі зі сливи та фісташкою, та пластівцями чилі.

Весь виручений прибуток піде на підтримку 80 ОДШБр, в якій служить шеф львівського закладу Porco Marco Дмитро Бігас.

Арт-зустріч за сніданком з Діаною Клочко: «Як лимон став головним героєм натюрмортів»

Де: вул. Костьольна, 3; Très FRANÇAIS; Київ.

Коли: 20 січня. Початок о 11:30.

Мистецтвознавиця Діана Клочко запрошуємо вас на цікаву лекцію на тему «Як лимон став головним героєм натюрмортів» за ароматним сніданком.

«Століття пройшли, поки лимон стали використовувати не як медичний засіб і прикрасу садів, а до столу, як важливий складник їжі. Численні, майже обов’язкові. зображення лимону в голандському і фламандському натюрмортах XVII століття — данина яскравому кольору фрукта, що контрастував із загальним колоритом полотен і мав еротичні, а не смакові підтексти. Що ж сприяло справжньому буму зображення лимону, надання йому переваги перед іншими цитрусовими, у модерністів, коли на столах європейців було вдосталь найрізноманітніших фруктів, що звеселяють око? Про це, а також і про окремі історії стосунків великих живописців, розповідатиме мистецтвознавиця Діана Клочко», – розповідають організатори.

Вартість: 500 грн (включає французький сніданок). Забронювати місце можна за посиланням.

Майстер-клас «Малювання з ігристим та червоною ікрою від EasyFish» в «Сільпо»

Де: м. Київ, вул. Дніпровська набережна, 12, ТРЦ River Mall; м. Київ, вул. Кільцева, 1, ТРЦ Respublika Park; м. Київ, вул. Спортивна, 1а, ТРЦ Gulliver.

Коли: 21 січня. Початок о 14:00.

Організатори пропонують провести час з келихом ігристого, продегустувати червону ікру та під супроводженням художника власними руками створити картину на пам’ять. Місце проведення майстер-класів: фудхоли «Сільпо» Resto.

Вартість: 500 грн. Забронювати місце можна за посиланням.

Кулінарна школа «Famille «Très FRANÇAIS» з Матьйо Арденом. Страви Савойської кухні

Де: вул. Костьольна, 3; Très FRANÇAIS; Київ.

Коли: 21 січня. Початок о 11:30.

Новий сезон кулінарної школи у Très FRANÇAIS з кулінарним експертом Матьйо Арденом починає свій перший урок у цьому гастрономічному році.

Наш постійний ведучий, маестро та знавець французької кухні та традицій — Матьйо Арден разом з шеф-кухарем Très FRANÇAIS Дмитром Стойловським розкажуть та навчать усіх захопливих студентів зимовим стравам найсирніших гірських регіонів Франції — Савойї та Альп.

Першою стравою буде ексклюзив з Франції — Ризотто із Крозе з шампіньйонами та вишуканим сиром Бофор, головний інгредієнт якої — гречану пасту Crozet, месьє Матьйо сам привезе із Франції.

На друге, гості приготують яблучний пиріг «Матфен» з фруктовим бренді.

Вартість квитків: 825 грн для постійних членів; 875 грн для новачків. Забронювати місце можна за посиланням.

Food Pairing в ресторані Under Wonder 

Де: вулиця Велика Васильківська, 21; ресторан італійської кухні Under Wonder; Київ.

Коли: 24 січня. Початок о 19:00.

Цього разу у ресторані Under Wonder будуть досліджувати кулінарні та винні перлини П’ємонту – культового гастрономічного регіону Італії.

Деталі можна дізнатись, написавши закладу в Instagram.

Дегустація «Ice wine» у ресторані Vino e Cucina

Де: вулиця Січових Стрільців, 82; ресторан Vino e Cucina; Київ.

Коли: 24 січня. Початок о 19:00.

Морозний тиждень надихнув шеф-сомельє закладу на неординарну дегустацію «Ice wine».

Під час дегустації планують розкрити секрет крижаних вин. Гості скуштують позиції з чотирьох країн в супроводі легких закусок та сирів з колекції Vino e Cucina.

Місце можна забронювати за номером +380677451430.

Photo credit: Instagram hlek.kyiv; Instagram unionbistro.kyiv; Instagram avtostantsia.pizza; Facebook Très Français — дуже по-французьки; Facebook Сільпо; Instagram underwonder.kyiv; Instagram vino_e_cucina

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi