Гастро-події у Києві 25-28 січня: презентація книжки «Нерозказана історія українського виноробства»; дегустація українського вина з Ігорем Петренко; сімейний обід з Євгеном Клопотенком - PostEat

пошук

Гастро-події у Києві 25-28 січня: презентація книжки «Нерозказана історія українського виноробства»; дегустація українського вина з Ігорем Петренко; сімейний обід з Євгеном Клопотенком
25-01-2024 0 1230

Редакція PostEat підготувала добірку цікавих гастро-подій, які відбудуться у Києві 25-28 січня.

Презентація книжки Ukraїner «Нерозказана історія українського виноробства»

Де: вулиця Володимирська, 45а; міське кафе «Хармс».

Коли: 25 січня. Початок о 19:30.

У міському кафе «Хармс» відбудеться презентація ґрунтовного дослідження винної справи України — книжки «Нерозказана історія українського виноробства».

Залаштунки експедиції виноробнями в різних куточках країни, маловідомі факти про козаків-виноробів, історія віднайдення в Італії кримського сорту винограду — про все це й не тільки розповість на зустрічі автор книжки Сергій Клімов.

Сергій Клімов — засновник фестивалю Kyiv Food and Wine Festival і організатор фестивалю Brave Wine. Окрім цього був ідеологом і співвласником мережі винних барів Like a Local’s. Він без упину вдосконалює свої знання тонкощів вин, навчаючись на різноманітних курсах, зокрема від міжнародної організації Wine & Spirit Education Trust (WSET). Минулоріч став членом Асоціації сомельє України.

Вхід вільний за попередньою реєстрацією за посиланням.

Whisky Food Pairing Dinner у Sam’s Steak House

Де: вулиця Жилянська, 37; Sam’s Steak House.

Коли: 25 січня; початок о 19:00.

На гостей чекає гастро-вечеря в форматі food pairing, яка складатиметься з 4 авторських страв під кожен реліз від шеф-кухаря Sam’s Steak House — Сергія Дзюбенко.

Whisky Food Pairing Dinner:

  1. Аперитив: коктейль на основі Glenmorangie Хю
  2. Glenmorangie The Original 10 Y.O. + Запечена груша та персик з сиром камамбер.
  3. Glenmorangie Limited «A Tale of Tokio». + Тепле сашимі з качиного філе, мариноване у відварі з сичуанського перцю з соєво-шоколадним соусом.
  4. Glenmorangie Limited «A Tale Of The Forest» + Еклер з курячим пате з кедровими горіхами.
  5. Glenmorangie Limited «Palo Cortado» + Чізкейк з фісташкою на житньому хлібі.

Спікер вечері: Іван Бачурін — бренд-амбасадор компанії MoëtHennessy та президент Асоціації сомельє України. За плечима Івана чверть століття досвіду та звання кращого сомельє України, власні виноградники та виготовлення вин за класичною технологією.

Вартість: 3000 грн. Забронювати квиток можна за номером: +380675011395.

Вечеря «DINNER ROBERT BURNS» у ресторані Whisky Corner

Де: вулиця Софіївська, 16/16; ресторан Whisky Corner.

Коли: 25 січня; початок о 19:00.

Щороку, 25 січня, ресторан Whisky Corner проводить ексклюзивну вечерю «DINNER ROBERT BURNS» на честь дня народження Роберта Бернса. Цим поетом і митцем надихалися, коли створювали Whisky Corner.

Меню вечері:

  • Оленина татакі на горіховому печиві з ягідною сферою та нитками чилі, супроводжується Glen Keith 21 YO 43%.
  • Холодний пиріг із зайцем та трюфельним мусом, паруємо з Longmorn 18 YO 48%. • Язик ягняти з коренеплодами в поєднанні з Caperdonich 21 YO 48%.
  • Хагіс у шлунку з картопляним пюре та ягідним соусом, у супроводі Caperdonich Peated 21 YO 48%. • Завершуємо грушею з соусом Англез та «пряною землею», ідеально пасує до Braes of Glenlivet 25 YO 48%

Готувати страви буде шеф-кухар ресторану Ілля Ульянов, а ведучим дегустації буде Олег Козловський.

Вартість: 3500 грн. Забронювати квиток можна за номером: +380442790215 або +380504803803.

Дегустація вин з Тоскани у G.Forte

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений G.Forte Restaurant (@gforte.restaurant)

Де: вулиця Богдана Хмельницького, 19-21; міське кафе G.Forte.

Коли: 25 січня; початок о 19:00.

Сомельє Євген Бойко розповість про особливості виробництва, секрети гастрономічного поєднання, а також про те, що приховує колір, аромат, на які тонкощі слід звернути увагу.

До кожного келиха шеф-кухар закладу підготує закуски, які найкраще підкреслять смак напою.

Наприкінці дегустації кожен гість матиме можливість придбати пляшечку за спеціальною ціною, яка буде нижче звичайної ресторанної ціни. 

Вартість: 1200 грн. Забронювати місце можна написавши закладу в особисті повідомлення або за телефоном +380684850800.

Авторська дегустація українського вина з Ігорем Петренко в кафе Markó

Де: вулиця Софіївська, 19; кафе Markó.

Коли: 26 січня; початок о 19:00.

У кафе Markó відбудеться авторська дегустація українського вина з засновником крафтової виноробні Biologist Ігорем Петренко.

7 вин буде представлено на дегустації:

  • Біологіст Шардоне crisp wine;
  • Біологіст Першотвір біле сухе;
  • Біологіст Сухолиманський оранж;
  • Біологіст Трамінер оранж;
  • Біологіст Піно Нуар червоне сухе;
  • Біологіст Інтрига червоне сухе;
  • Біологіст Пет Нат white blend.

До вина будуть пригощати закусками від Markó.

Вартість: 650 грн. Забронювати місце можна написавши закладу в особисті повідомлення або в Telegram. З вартості кожного квитка 100 грн буде направлено на актуальний збір від закладу для бійців 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ на Mavic 3Т.

Марко Черветті пригощає чікетті в Beermaster Brewery & Pub

Де: Кільцева дорога, 1; Beermaster Brewery & Pub, ТРЦ Respublika Park; Київ.

Коли: 26 січня; початок о 17:00.

На кухні Beermaster Brewery & Pub буде відтворюватися магія від бренд-шефа Марко Черветті. Він готуватиме цікаві та смачні закуски чікетті. 

Після 17:00 за кожен келих пива у закладі будуть пригощати смаколиками, які не входять до звичайного меню.

Сімейний обід з Євгеном Клопотенком у бістро «Полтава»

Де: вулиця Князів Острозьких, 8, бістро «Полтава».

Коли: 28 січня. З 13:00 до 15:00

«У неділю, 28 січня, збираємо сім’ї — рідних і близьких — за столом! Євген @klopotenko вже запросив своїх батьків на обід», – розповідають організатори.

У закладі зроблять сет улюблених страв для сімейних обідів, щоб кожен накладав собі з великої гарної тарілки, скільки хочеться з’їсти.

Під час обіду будуть просто говорити, більше обійматись. Впродовж всього дня будуть пригощати чаєм з м’яти Інни Поперешнюк.

Забронювати місце можна за посиланням.

Дитячий майстер-клас з приготування синабонів з Віталіною Мкртчян

Де: вулиця Шота Руставелі, 11; BEEF meat&wine; Київ.

Коли: 28 січня. Початок о 13:00.

Керівником дитячої кулінарної студії в BEEF meat&wine стала Віталіна Мкртчян – переможниця телевізійного проєкту «Супермама» та учасниця кулінарного шоу «МастерШеф». Під пильним та натхненним супроводом Віталіни Мкртчян маленькі гості кожної неділі будуть творити власну традицію в BEEF – вчитися готувати самостійно.

Вже цієї неділі заклад запрошує на майстер-клас з приготування легендарних булочок синабон із запашною корицею та вершковим кремом. Після майстер-класу смаколики можна буде забрати додому або зʼїсти їх всією родиною прямо в BEEF із горнятком гарячого какао.

Вартість: 800 грн. Купити квиток можна за посиланням.

Photo credit: Facebook Ukrainer, Facebook Sam’s Steak House; Facebook Ресторан WHISKY CORNER; Instagram cafemarko.kyiv; Facebook Beermaster Brewery & Pub; Instagram poltava.bistro; Facebook BEEF meat & wine 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi