Гастро-події у Києві 28 - 30 грудня: дегустація ігристих вин в Biologist Wine Club; New year party в Ori Bar; розпис ялинкових прикрас із келихом ігристого в «Сільпо» - PostEat

пошук

Гастро-події у Києві 28 - 30 грудня: дегустація ігристих вин в Biologist Wine Club; New year party в Ori Bar; розпис ялинкових прикрас із келихом ігристого в «Сільпо»
28-12-2023 0 853

Редакція PostEat підготувала добірку цікавих гастро-подій, які відбудуться у Києві 28 — 30 та анонс подій, які відбудуться найближчим часом у Києві.

Зустріч-лекція «Кутя й до куті: кулінарні традиції в Україні»

Де: вулиця Хрещатик, 2; Український Дім; Київ.

Коли: 28 грудня. Початок о 18:00.

Співзасновниця проєкту їzhakultura та видавництва їzhak, співавторка книги «Україна. Їжа та історія» Олена Брайченко на зустрічі-лекції виступить на тему «Кутя й до куті: кулінарні традиції в Україні».

Вхід за квитком на виставку «ДоДому на Різдво». Вартість квитка: повна – 100 грн, пільгова – 50 грн (для тимчасово переміщених осіб, школярів та студентів за наявності посвідчень).

«Різдво під час Першої та Другої світової». Благодійна лекція від Марії Банько

Де: онлайн.

Коли: 28 грудня. Початок о 19:00.

Журналістка, експертка з комунікацій Марія Банько розповість про меню благодійних обідів та склад посилок на фронт, ялинки у бомбосховищах та рецепт святкової «індички» з картоплі, різдвяні спогади дівчат у Women’s Land Army та подарунки військовим від принцеси Марії. 

Більшу частину історій зібрано на досвіді Великої Британії, але також буде про США, Німеччину та Україну.

Вартість: будь-який донат від 150 гривень на банку. Після донату потрібно написати коментар під дописом. Марія Банько збирає кошти для волонтерів, які працюють на Херсонщині та планують в січні нову поїздку, щоб розвести ліки та надати медичну допомогу місцевим.

Дегустація ігристих вин від Пет Натів і до Шампані

Де: пр-т Академіка Глушкова, 1, ВДНГ, павільйон №6; Biologist Wine Club; Київ.

Коли: 29 грудня, початок о 19:00.

У Києві 29 грудня у винному клубі Biologist відбудеться дегустація ігристих вин.

Що буде на дегустації:

  • Петнат Біологіст Піно Нуар Розе — натуральне напівігристе від крафтової виноробні Biologist з Київщини;
  • Prosecco Fidora Brut Organic — біодинамічне вино від невеличкої сімейної виноробні з Італії;
  • Сухолиманське Frumushika-Nova Брют 2021 — вінтажне ігристе, виготовлене за традиційним методом з витримкою в пляшці на осаді не менше 9 місяців (регіон Бессарабія);
  • Cremant de Limoux Domaine de la Baume Brut — класичне ігристе із сонячного Півдня Франції;
  • Ренесанс Брют 2018 — лімітоване вино, витримане 4 роки на осаді, від Biologist;
  • Champagne Prestige des Sacres Brut — шампанське з 4-х річною витримкою від обʼєднання незалежних виноробів Реймсу.

Вартість: 800 грн. Бронювання квитків: +380999611559.

New year party в Ori Bar

Де: Січових Стрільців, 10; Ori Bar; Київ.

Коли: 29 грудня, початок о 19:00.

В останню пʼятницю цього року, в закладі Ori Bar буде лунати музика від DJ Stassy Miller.

“Це чудова нагода відпочити від передноворічної метушні та весело зустріти святкові вихідні”, – розповідають організатори.

Забронювати столик можна написавши закладу в особисті повідомлення, або за номером телефону +380676699898.

Розпис ялинкових прикрас із келихом ігристого

Де: «Сільпо»; м. Київ, вул. Кільцева дорога, 1; м. Київ, вул. Дніпровська набережна, 12; м. Чернігів, вул. 77-ї Гвардійської дивізії, 1.

Коли: 30 грудня; з 14:00 до 15:00.

У «Сільпо» учасники майстер-класу будуть розписувати новорічні прикраси. Вони втілять найсміливіші ідеї, які тішитимуть теплими спогадами щоразу, коли будуть дивитись на ялиночку.

“Якщо хочете зробити ідеальну новорічну прикрасу – зробіть її самостійно. А ми – даємо вам усі можливості. І келих просеко!”, – розповідають організатори.

Вартість: 400 грн. Купити квиток можна за посиланням.

Лісова вечеря присвячена “Коляді”

Де: село Витачів; “Витач”; Київська область.

Коли: 6 січня. 

Український шеф-кухар Ігор Мезенцев запрошує на лісову вечерю присвячену “Коляді” – святкуванню, що вкорінене в давні слов’янські традиції та міфологію. Перед гостями розкриються таємниці цього чарівного свята.

Гості скуштують унікальні страви, які віддзеркалюють багатство символів “Коляди”. Водіння кози націлене на вигнання зимових холодів та приносить обіцянку нового початку. При ватрі ви відчуєте сполучення з минулим через тепло вогню, як і наші предки у давнину.

В цю ніч, крім смакоти, ви потрапите в колядний світ, в якому музика та пісні розкажуть історії наших корінь і веселощів. Спільно з друзями та рідними гості заглибляться в атмосферу коляд, де кожна нота і слово переплітаються зі смаком традиційних страв.

Вартість: 4500 грн. Купити квиток можна за посиланням. Трансфер включений у вартість квитка.

Photo credits: Український Дім; Facebook Banko Mary; Facebook Wine Club by Biologist. Kyiv; Instagram ori.bar.ua; Facebook Сільпо; Instagram ktoukraine

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi