пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Редакція PostEat підготувала добірку цікавих гастро-подій, які відбудуться в Києві 14 — 17 грудня та анонс подій, які відбудуться на наступному тижні.
Зимовий open-air TEPLO в UNIT.City

Де: вул. Дорогожицька, 3; амфітеатр UNIT; Київ.
Коли: 14 грудня. Початок о 18:00.
“TEPLO — це наш традиційний зимовий open-air, який ми влаштовуємо для тих, кого хочемо обійняти напередодні Різдва та Нового року — наших резидентів та партнерів.
Разом з вами проведемо минулий рік, підведемо підсумки, побалакаємо, всміхнемось одне одному та разом станемо ще на рік дорослішими, досвідченішими, сильнішими”, — розповідають організатори.
Все відбуватиметься у новорічній атмосфері з ліхтариками та глінтвейном, під кльову музику в хорошій компанії.
Вхід: тільки для резидентів. Потрібно зареєструватись за посиланням.
Дегустація ігристого вина в кафе «Моменти»

Де: Русанівська набережна, 10; кафе «Моменти»; Київ.
Коли: 15 грудня. Початок о 19:00.
На дегустації, окрім цікавої інформації, будуть страви та підібрані вина з п’яти країн світу. Гості зможуть знайти особливе ігристе вино до новорічного столу.
Вартість: 590 грн.
Дегустація ігристих українських вин в 044 coffee

Де: вул. Верхній вал, 54; 044 coffee; Київ.
Коли: 16 грудня. Початок о 17:00.
“Ми спробуємо різні сорти вин, дізнаємось як і чим вони різняться і в чому вони схожі, навчимось дегустувати вина та розрізняти сорти. А ще допоможемо вам визначитись, яке ж саме українське вестиме ви хочете бачити у себе на новорічному столі”, — розповідають організатори.
Дегустацію проведе сомельє Ольга Гірман, переможниця XVIII Всеукраїнського конкурсу Український сомельє — 2021 року.
На дегустації будуть українські ігристі вина від таких виноробень:
Українські вина буде продегустовано з сирами від українських фермерів та закусками від Objerky.
Вартість: 690 грн. Для бронювання потрібно написати в особисті повідомлення закладу в Instagram.
Атмосферно-різдвяний WINE DAY в V’YAVA

Де: вулиця Мечникова, 3 (метро Кловська); музичний простір V’YAVA STAGE; Київ.
Коли: 16 грудня. Початок о 15:00.
Для всіх поціновувачів винної та гастрономічної культури, VYAVA проводить теплий камерний день з дегустацією вин, гастрономічних закусок від Horeca Wine Bureau. Сомельє на заході: Павло Мнухін, Петро Хоружий та Альбіна Чайковська.
У гостей буде унікальна можливість поповнити власний багаж знань та отримати гастрономічне задоволення в приємній атмосфері різдвяного джазу та українських DJ.
Меню на WINE DAY:
Вартість: 250 грн (Ця категорія квитків НЕ передбачає free гастрономічну та винну дегустацію), 2000 грн (Ця категорія квитків передбачає free гастрономічну та винну дегустацію). Купити квиток можна за посиланням.
Різдвяний ярмарок у ресторані Citronelle
Переглянути цей допис в Instagram
Де: вулиця Богдана Хмельницького, 23; ресторан Citronelle; Київ.
Коли: 16 грудня. Початок о 12:00.
“Печемо, смажимо, жаримо! Їмо і п’ємо:) каштани, круасани, справжній роклет, печемо хліб, коптимо лосось, випалюємо сіль, устриці та вино. Діє наша маленька крамничка з усім, де можна купити з собою, що ми робимо самі, діє «маленьке вуличне кафе між ялинок» — де можна поїсти все, що купили! Беріть друзів! Беріть дітей, тут вони зможуть відправити листа до Нового Року”, — розповідає організаторка.
Всі охочі можуть принести на ярмарок одяг для діток із Коростишівської школи-інтернату: хлопчикам і дівчаткам віком від 5 до 17 років.
Дегустація азійського віскі в кав’ярні “Шовковиця” на Подолі

Де: вулиця Нижній Вал, 37; кав’ярня “Шовковиця” ; Київ.
Коли: 16 грудня. Початок о 18:00.
Під час дегустації амбасадор міцного алкоголю компанії Wine Bureau Трубіцин Ілля розкаже про характеристики та нововведення у виготовленні віскі Японії, Тайваню та Індії.
У вартість входить дегустація, закуски та страви з меню.
Вартість: 899 грн. Для бронювання потрібно написати в особисті повідомлення закладу в Instagram.
Різдвяний «Кураж» на локації Garage
Переглянути цей допис в Instagram
Де: вул. Межигірська, 82 (станція метро Тараса Шевченка); Garage; Київ.
Коли: 16-17 грудня.
«Різдво на Куражі, наш чарівний формат, котрий відчувається, як хрускіт першого снігу під черевиками, мерехтіння ліхтариків, запахи і смаки із дитинства. І котрий відгукується тим самим щемливим теплом у серцях», – розповідають організатори.
Цей «Кураж» створено разом з осередком української культури – Музеєм Івана Гончара та арт-кураторкою цього дійства Яриною Сізик.
Команда музею та Ярина, беззаперечні корифеї збереження і примноження культурної спадщини, відтворять для гостей автентичні елементи українського Різдва.
«Готуємо такі атракції та лекторій, аби ви дізнались вичерпно про традиції: що вдягнути, як накрити на стіл, прикрасити дім та заколядувати. Дізнались, побачили та доторкнулись.
А втім, будуть і ваші любимі світлини за пожертви, музики, співи, Миколай, ялинки та доброчинність», – додають організатори.
Різдвяний ярмарок також буде особливим – етніка, вбрання й оздоблення та подарунки.
Вартість: 300 гривень. Квитки можна придбати за посиланням.
Різдвяна вечеря в River Mall

Де: Дніпровська набережна, 12; ТРЦ River Mall, фудхол «Сільпо» Resto; Київ.
Коли: 17 грудня. Початок о 17:00.
За тиждень до Різдва, 17 грудня з 17:00 до 19:00, мережа «Сільпо» запрошує на справжню гастрономічну подорож різдвяними традиціями стародавнього Києва.
Меню вечері:
Вартість: 600 гривень. Квитки можна придбати за посиланням.
У «БарменДиктаті» будуть розмовляти про книжку історикині Стефанії Демчук

Де: вулиця Хрещатик, 44б; «БарменДиктаті»; Київ.
Коли: 19 грудня. Початок о 19:00.
У легендарному київському барі «БарменДиктаті» будуть розмовляти про книжку історикині Стефанії Демчук «Доба постів і карнавалів. Як жили, пили і кохалися у середньовіччі».
У своїй книжці авторка пояснює, чому середньовіччя не було ані темним, ані диким, а також розповідає, як усе відбувалося насправді: що їли та пили люди, як виховували дітей, чого боялися і як святкували.
Стефанія Демчук — кандидатка історичних наук, доцентка кафедри історії мистецтв Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Авторка книжки «Від бобра до фазана. Їжа західноєвропейського Середньовіччя».
Модеруватиме розмову фактчекерка Настя Іванцова.
Вхід вільний.
Дводенний практичний майстер-клас «Taste of Bread and Pastry: Україна — Італія»

Де: Кільцева дорога, 110-А; Gastro Hub; Київ.
Коли: 19-20 грудня.
«Ми розкажемо та покажемо, як працює біга, закваска і дріжджі в різних видах випічки.
Ви дізнаєтесь про особливості українських та італійських хлібів та їхні спільні характеристики.
Протягом двох днів разом із досвідченим спікером і пекарем, власником «Татова пекарня» у Львові – Василієм Хомишиним», — розповідають організатори.
Учасники зможуть розібратися в питаннях випічки формового і подового хліба, а також навчитися випікати:
Українські вироби:
Італійські вироби:
Вартість: 7000 грн. Купити квиток можна за посиланням.
Photo credits: Instagram unit.city; Instagram momenty.cafe; Instagram 044coffee; Facebook VYAVA Stage; Instagram shovkoviza; Сільпо; Taste of Ukraine; Facebook БарменДиктат
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi