пошук
Юлия Зверькова
Автор
пошук
Юлия Зверькова
Автор
Приїжджаючи у нове місто, плануєш подорож заздалегідь: розписуєш час мало не по хвилинах, відмічаєш на карті місця зі списку must visit, щоб побачити якомога більше за короткий час вікенду. Зі Львовом так не виходить. Ступаючи з потяга на бруківку перону, потрапляєш до іншого світу, де свої правила, де стрілки годинника біжать не так швидко, як у гамірній столиці, а вся твоя подорож так і лишається розписаною лише там, у тревел-блокноті.
У дещо консервативного Львова свій погляд і на гастрономію. На одній вулиці можуть бути розташовані ресторан галицької кухні і «хіпстерське» кафе з гранолою і кавою на безлактозному молоці. Однак, гуляючи вулицями в пошуках чогось цікавого і геть забувши про свій гастро-план, я знайшла заклади, до яких захочеться повернутися, і ті, про відвідини яких я жалкую. Та про все по порядку.
Кожен турист, їдучи до конкретного міста з метою ближче познайомитися із його гастрономією, визначає для себе відправну точку свого gastro-weekend. Такою точкою для мене була «Ресторація Бачевських», що на вул. Шевській, 8. Галицька кухня і гарний інтер’єр зробили своє. Після винуватого «Немає вільних столиків» від хостес відправну точку треба було швидко змінювати. У цей момент я зрозуміла, що розпланована подорож – це, однозначно, не про Львів і, схоже, не про гастротуризм загалом. Нічого не лишилося, як іти вулицями далі й шукати інший заклад. Через кілька хвилин я вже сиділа на просторій терасі стильного закладу Cafe 1 на Катедральній площі, 5. Заклад позиціонує себе як винотека, там подають страви європейської кухні. Можна спробувати брошети (від 65 грн) чи кіш лорени (від 55 грн), а також фірмові млинці (68 грн), пасту (від 85 грн) і тонку гарячу ельзаську піцу під назвою фламменкухен (85 грн). До страв пропонують більше десятка кавових напоїв і карту вина. Найбільше мене зацікавили фірмові шпинатні млинці з сиром моцарелла та рум’яним курячим філе. Подаються млинці з гарячим соусом із горгонзоли та вершків і свіжою зеленню. Скуштувала також пасту болоньєзе. А оскільки я прибула до Львова зранку, варто було зарядитися енергією – допомогла кава латте макіато з нутелою. У колоритному закладі з вінтажними меблями було легко розслабитися та зібратися з думками. Не відволікали навіть туристи, що снували вулицями в компанії екскурсоводів. Зелена тераса, оточена живими квітами та різноманітними дрібничками, ніби «закриває» гостя від зовнішнього світу, щоб той міг спокійно насолодитися приємною атмосферою, вслухатися в звуки французької музики і розгледіти дрібні деталі, яких так багато у закладі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Заклад «Атляс – Atlas», що на Площі Ринок, 45, трапився мені так само випадково, як і Cafe 1. На просторій літній терасі ресторану відпочивало багато іноземців – німецька, англійська та польська мови чулися звідусіль. Але не туристи привернули мою увагу. Я помітила, що кожен офіціант дуже добре володіє англійською, а це, як на мене, дуже великий плюс для ресторану. Заклад ділиться на 5 зал, кожна з яких має свою стилістику. Інтер’єр ресторану роблять дуже стильним шкіряні крісла, дерев’яні столи, торшери і тепле освітлення. Меню у закладі доступне трьома мовами – українською, англійською та польською, у ньому представлені страви української, польської та австрійської кухні. Якщо ви хочете пообідати, варто скуштувати журек – зупу на хлібній заквасці з копченостями (75 грн), бограч – угорський гуляш з тушкованим м’ясом та овочами (95 грн), або вареники (75 грн). Кава і десерти тут також дуже смачні – флет вайт та лимонний тарт утворили прекрасний фудпейрінг. У такий ресторан з теплою та гостинною атмосферою хочеться повернутися ще не раз.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Якщо ви у Львові і не знаєте, куди піти поснідати, шукайте на карті вулицю Костюшка, 2. Там, у кав’ярні Black Honey, ви зможете зарядити свої гаджети, випити гарячої (або холодної чи альтернативно завареної) кави і замовити на сніданок страви із лаконічного меню. Крім вівсянки з сухофруктами (32 грн), йогурту з гранолою (38 грн), яєць-пашот з лососем (158 грн), можна замовити сендвічі з овочами, м’ясом чи рибою, та салати. Моїм фаворитом став салат з куркою, перепелиним яйцем, помідорами черрі, та огірком, заправлений оливковою олією (78 грн). У закладі можна самостійно приготувати альтернативу за умови попередньої домовленості з бариста. У Black Honey приємно відпочивати, слідкувати через великі панорамні вікна за місцевими, котрі неспішно прогулюються вулицею. У закладі пахне свіжозмеленою кавою, а стильний мінімалістичний інтер’єр не відволікає увагу від страв та кави.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Коктейлі та гарний настрій у Львові треба шукати на вулиці Вірменській, 4. Саме тут розташувався стильний лаунж-бар La Vie. В меню закладу багато закусок. Спробуйте легкі брускетти з томатами та моцареллою (50 грн), або брускетти з куркою (50 грн) – обидві закуски дуже смачні. У закладі на високому рівні не тільки кухня та бар (у барному меню більше десятка коктейлів), але і якість обслуговування. Якщо маєте сумніви у виборі коктейлю, просто розкажіть офіціантові про те, які смаки вам більше до вподоби. В La Vie приємно відпочивати на літній терасі у вечірній час. Однак, сюди можна завітати і на обід: в меню, окрім закусок, ви знайдете пасту (90 грн), салати (від 70 грн) та основні страви (від 120 грн).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Львів для мене вже давно став містом із особливою атмосферою. Звідки б ти не приїхав, саме тут почуватимешся, ніби вдома. Та є заклади, які це відчуття посилюють. Одним із таких закладів для мене стала кав’ярня Plates & Cups, розташована на вулиці Братів Рогатинців 43/12. Тут подають сніданки (від 48 грн), салати (від 97 грн), супи (від 65 грн) та бургери (від 105 грн). Можна замовити кавові напої, коктейлі або вино. Оскільки я випадково натрапила на кав’ярню, прогулюючись містом зранку, замовила ніжні панкейки (75 грн) (подаються із карамеллю) та апельсинове капучіно (58 грн). Атмосферний заклад з мінімалістичним дизайном дуже притягує, тому наступного ранку я знову снідала в Plates & Cups – цього разу трав’яним чаєм (35 грн) та сендвічем крок мадам (88 грн).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Мій gastro-weekend був насиченим і яскравим, а консервативний Львів вразив високим рівнем обслуговування та якістю страв у закладах. Плануйте свій gastro-weekend, обираючи заклади з різними концепціями – таким чином ви зможете глибше дослідити місто і пізнати його кулінарну культуру.
Текст/фото: Юлія Звєрькова
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi