Що ідять в Києві на цьому тижні: колекція десертів, шоколадний мус з мальдонською сіллю, паштет з насиченим сапераві, бао із телятиною, наполеон убе-слива-марципан, - PostEat

пошук

Що ідять в Києві на цьому тижні: колекція десертів, шоколадний мус з мальдонською сіллю, паштет з насиченим сапераві, бао із телятиною, наполеон убе-слива-марципан,
11-10-2025 0 273

Що ідять в Києві цього тижня, традиційно дізнавалась наша редакція. Цього тижня Київ знову дивує: нові меню, сезонні страви, гастрономічні колаборації та тренди, які формують міську кулінарну сцену. У добірці будуть найцікавіші новинки: від страв, про які вже говорять у соцмережах, до тих, що тільки з’явилися у ресторанах.

Якщо хочете знати, що зараз їдять у Києві, і де знайти смак, який визначає цей тиждень, то починаємо. 

Milk Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Шота Руставеллі, 16

Перша новинка. У Milk Bar нова  колекція десертів MAKE ME DREAM від кондитерки Віки Байбузи 

Що спробувати:

  • Крем-Сон: десерт із білим шоколадом, безе та вершковим кремом.
  • Юзуліт: лавандовий десерт зі смаком юзу.
  • Шуцвіт: десерт на основі заварного тіста Шу з маскарпоне.
  • Піна днів: торт із вишнею, ревенем і фісташкою.
  • Строката Цуката: десерт із рікоти, марципану та бісквіту.

Друга новинка: А на вихідних вже традиційний Milk Bar Brunch.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що спробувати:

Приготували Mousse Au Chocolat — десерт із чорного шоколаду, бергамотового чаю, мальдонської солі та какао. Brunch з шоколадним мусом 11–12 жовтня з 11:00.

Cafe Markó

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Софіївська 19

Міське кафе при готелі SOPHIA HOTEL KYIV. Поєднує урбаністичну атмосферу з кулінарною традицією. Від ресторатора Сашка Боровського. Архітектнктура від Слави Балбека. Меню: міст між класикою та сучасністю. Сніданки цілий день, основні страви після 13:00, а бар з аперитивними та легкими коктейлями, українські вина з акцентом на автохтонні сорти.

Що спробувати:

Паштет з курячої печінки з цибулевим мармеладом і збитим маслом. Різні текстури та смакові акценти, добре смакує з насиченим сапераві (ноти чорної смородини, вишні та спецій). Супер вибір для початку обіду або вечері.

Дилетант

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Юрківська, 57/17

«Дилетант», кафе-дайнер на Подолі, від Слави Балбека. Сніданки all day, комфортна кухня та легка іронія в деталях: від вивіски над входом до pop-up подій, які постійно оновлюють атмосферу закладу.

Що спробувати:

Суп з солодкої кукурудзи: крем-суп з кукурудзи, з молоком. Подають з болгарським перцем, кукурудзою та шпинатом. В жовтневі вихідні саме те, що треба.

Chinanay Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Леонтовича, 6А

Міське кафе азійської кухні в центрі, з панорамним видом на Володимирський собор. У меню: класичні супи, воки, суші, дим-сами та інші страви з акцентом на баланс смаку й текстури. Азійський комфорт фуд, а кухня поєднує простоту та впізнавані азійські акценти.

Що спробувати:

Бао із телятиною поєднує соковите м’ясо, чеддер і мариновану цибулю в ніжній паровій булочці.

Бао з лососем — легший, зі свіжим авокадо, огірком і соусом спайс. 

Завертайло

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Володимирська, 24а

Проєкт родини Завертайло. Пристрасть до хліба і випічки, сезонних інгредієнтів та локальних продуктів. У меню: випічка, фірмові сніданки та хліб із доповненнями з мезе або масло-бару. Винна карта з українськими та міжнародними винами

Що спробувати:

Наполеон убе-слива-марципан: убе-коржи, заварний крем та прошарок сливи з марципаном. Поєднання карамельних, мигдалевих і фруктових нот робить смак насиченим і водночас впізнаваним. Сучасна інтерпретація класики.

Fluffy & Family — перша кондитерська для собак та їх людей

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Березнева, 14-Б, ЖК «Комфорт Таун», Київ

Fluffy & Family, people-friendly кондитерська для собак і їх власників. Заклад пропонує натуральні десерти для улюбленців, створені разом із ветеринарами. У меню: торти, капкейки, донатси, міні бургери, печиво та інші смаколики без шкідливих інгредієнтів. Для власників є кава та десерти від Mom’s Bakery.

Що спробувати:

Капкейки на вибір: яловичина, хек, індичка, кролик, лосось, качка. Донатси: солоні — тиква, куряча печінка; солодкі — банан, кероб, батат. Печіво солоне і солодке. Печіво DOGS OREO. Міні бургери для песиків. А також Woofamisu (типу Тірамісу).

JP Pancakes

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Князів Острозьких, 2

JP Pancakes знайомить з японськими пухкими панкейками. Інтер’єр у рожевих тонах + квіти сакури створюють відчуття подорожі до Кіото. Меню: солодкі та солоні варіанти панкейків з різними начинками від лосося до інжиру, шоколаду, ківі, банану, фісташки, катаїфі, тощо. Подають класичні сніданки: омлет, скрембл, яєчня з додатками. Десерти і авторське морозиво. Панкейки готують на безглютеновому рисовому борошні, легкі та ніжні. Винна та барна карта. Кава та кавові напої.

Що спробувати:

Cappuccino Crème-Brûlée: напій із карамелізованою скоринкою, м’яким ароматом кави та збалансованою солодкістю. Ідеально для осіннього ранку.

Фото: всі заклади з добірки 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi