пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Що ідять в Києві цього тижня, традиційно дізнавалась наша редакція. Цього тижня Київ знову дивує: нові меню, сезонні страви, гастрономічні колаборації та тренди, які формують міську кулінарну сцену. У добірці будуть найцікавіші новинки: від страв, про які вже говорять у соцмережах, до тих, що тільки з’явилися у ресторанах.
Якщо хочете знати, що зараз їдять у Києві, і де знайти смак, який визначає цей тиждень, то починаємо.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Шота Руставеллі, 16
Перша новинка. У Milk Bar нова колекція десертів MAKE ME DREAM від кондитерки Віки Байбузи
Що спробувати:
Друга новинка: А на вихідних вже традиційний Milk Bar Brunch.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Що спробувати:
Приготували Mousse Au Chocolat — десерт із чорного шоколаду, бергамотового чаю, мальдонської солі та какао. Brunch з шоколадним мусом 11–12 жовтня з 11:00.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Софіївська 19
Міське кафе при готелі SOPHIA HOTEL KYIV. Поєднує урбаністичну атмосферу з кулінарною традицією. Від ресторатора Сашка Боровського. Архітектнктура від Слави Балбека. Меню: міст між класикою та сучасністю. Сніданки цілий день, основні страви після 13:00, а бар з аперитивними та легкими коктейлями, українські вина з акцентом на автохтонні сорти.
Що спробувати:
Паштет з курячої печінки з цибулевим мармеладом і збитим маслом. Різні текстури та смакові акценти, добре смакує з насиченим сапераві (ноти чорної смородини, вишні та спецій). Супер вибір для початку обіду або вечері.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Юрківська, 57/17
«Дилетант», кафе-дайнер на Подолі, від Слави Балбека. Сніданки all day, комфортна кухня та легка іронія в деталях: від вивіски над входом до pop-up подій, які постійно оновлюють атмосферу закладу.
Що спробувати:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Леонтовича, 6А
Міське кафе азійської кухні в центрі, з панорамним видом на Володимирський собор. У меню: класичні супи, воки, суші, дим-сами та інші страви з акцентом на баланс смаку й текстури. Азійський комфорт фуд, а кухня поєднує простоту та впізнавані азійські акценти.
Що спробувати:
Бао із телятиною поєднує соковите м’ясо, чеддер і мариновану цибулю в ніжній паровій булочці.
Бао з лососем — легший, зі свіжим авокадо, огірком і соусом спайс.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Володимирська, 24а
Проєкт родини Завертайло. Пристрасть до хліба і випічки, сезонних інгредієнтів та локальних продуктів. У меню: випічка, фірмові сніданки та хліб із доповненнями з мезе або масло-бару. Винна карта з українськими та міжнародними винами
Що спробувати:
Наполеон убе-слива-марципан: убе-коржи, заварний крем та прошарок сливи з марципаном. Поєднання карамельних, мигдалевих і фруктових нот робить смак насиченим і водночас впізнаваним. Сучасна інтерпретація класики.
Fluffy & Family — перша кондитерська для собак та їх людей
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Березнева, 14-Б, ЖК «Комфорт Таун», Київ
Fluffy & Family, people-friendly кондитерська для собак і їх власників. Заклад пропонує натуральні десерти для улюбленців, створені разом із ветеринарами. У меню: торти, капкейки, донатси, міні бургери, печиво та інші смаколики без шкідливих інгредієнтів. Для власників є кава та десерти від Mom’s Bakery.
Що спробувати:
Капкейки на вибір: яловичина, хек, індичка, кролик, лосось, качка. Донатси: солоні — тиква, куряча печінка; солодкі — банан, кероб, батат. Печіво солоне і солодке. Печіво DOGS OREO. Міні бургери для песиків. А також Woofamisu (типу Тірамісу).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Князів Острозьких, 2
JP Pancakes знайомить з японськими пухкими панкейками. Інтер’єр у рожевих тонах + квіти сакури створюють відчуття подорожі до Кіото. Меню: солодкі та солоні варіанти панкейків з різними начинками від лосося до інжиру, шоколаду, ківі, банану, фісташки, катаїфі, тощо. Подають класичні сніданки: омлет, скрембл, яєчня з додатками. Десерти і авторське морозиво. Панкейки готують на безглютеновому рисовому борошні, легкі та ніжні. Винна та барна карта. Кава та кавові напої.
Що спробувати:
Cappuccino Crème-Brûlée: напій із карамелізованою скоринкою, м’яким ароматом кави та збалансованою солодкістю. Ідеально для осіннього ранку.
Фото: всі заклади з добірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi