Винні бари Києва, де хочеться залишись до закриття: накращі колекції українського вина та вин світу - PostEat

пошук

Винні бари Києва, де хочеться залишись до закриття: накращі колекції українського вина та вин світу
02-09-2025 0 630

У Києві винні бари перетворилися на простори відкриття й навчання, де колекції українських вин стоять поруч із бестселерами з усього світу. Від п’янких пет-натів і класичних ігристих до біодинамічних і помаранчевих експериментів. Заклади пропонують справжню подорож країнами й регіонами України через винну карту.

Наші винні бари стали майданчиками для відкриття української винної сцени. Тут локальні вина стоять у центрі уваги: від білих і червоних класик із Миколаївщини та Закарпаття до експериментальних помаранчевих і пет-натів від молодих українських виноробів.

Паралельно з ними представлені і світові вина, проте акцент на українському: унікальні сорти, регіональні особливості та нові підходи до традиційного виноробства. 

Зібрали бари, де українське вино можна відкрити, спробувати та купити. Тобто не тільки купити рідкісну пляшку, а й зануритися у різноманіття смаків, від локальних відкриттів до світових класиків, залишаючись до самого закриття.

Uwines 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 5 

Винний бар і магазин українського вина, створений Сергієм Клімовим. Локація колишнього винного бару Like a Locals. Сергій також організатор винного фесту Kyiv Food and Wine Festival та автор книги «Нерозказана історія українського виноробства». Він об’єднав у цьому просторі все, що пов’язане з сучасним українським вином: бар для дегустацій, магазин для покупок і ком’юніті для зустрічей поціновувачів.

Uwines, це екосистема навколо українських вин: тут можна скуштувати найкращі сорти, придбати їх із собою та дізнатися історію кожного регіону, від Поділля до Закарпаття. Інтер’єр від Анни Бугери. Сучасний і комфортний простір, який запрошує залишитися до останнього келиха.

ARTANIA 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хорива, 25\12 

Винний бар від виноробні Бейкуш, але на полицях тут ви знайдете значно більше, ніж вина Миколаївщини.

Меню розгортається як винна карта країни: білі вина з берегів Дністра й Поділля, рожеві з Одещини, помаранчеві з Тернопільщини, червоні з Закарпаття та навіть вина з Чернігівщини й Київщини, регіонів, які ще вчора здавалися далекими від виноробства. Власне, ARTANIA працює як винний архів сучасної України, кожен келих відкриває сторінку нової історії.

Тут не бояться складних категорій: поруч із пет-натами подають ігристі, вироблені класичним методом, а для тих, хто хоче вчитись є дегустаційні сети, які дозволяють за вечір пройти шлях від Миколаївщини до Львівщини, від нового експериментального помаранчевого до вишуканого класичного червоного.

Це місце для тих, хто не просто п’є, а слухає вино. І тому вечори в ARTANIA легко затягуються до закриття. Тут ритм молодої винної України, яка ще тільки пише свою велику історію, але робить це сміливо.

Каштан

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Рейтарська, 9б

Атмосферний винний бар і магазин «Каштан». Тут поєднали формат бару й магазину: можна випити келих у затишному дворику та забрати додому пляшку з обмеженої колекції натуральних і біодинамічних вин від українських виноробів та міжнародних виробників.

Асортимент включає крафтові вина українських виробників: Pet-Nat Йоханітер, Fathers Wine (650 UAH), освіжаючий, з нотами квашених яблук, бузини та меду; Pet-Nat, Gigi Winery (850 UAH), мутний, з грушевими та узварними нотами; Рислінг, Fathers Wine (600 UAH), цитрусові, зелене яблуко, персик, абрикос; Рислінг Рейнський 2023, SASS K. Winery (800 UAH) , свіжий, з персиком та цитрусовими; And the Winner Is, Celler Credo (800 UAH), легкий, мінеральний, з нотами яблука та цитрусових; Рожевий Квадрат, Fathers Wine (600 UAH), полуниця, смородина, малина, квіти.

До вина пропонують легкі закуски: хумус, крем-буррату, печений перець, оливки Каламата та горішки. У планах бару — звані вечері від шефів та постійне оновлення полиць, аби гості завжди могли спробувати щось нове.

The Naked Wine Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Рейтарська, 21

На Рейтарській цього літа перезапустили The Naked Wine Bar. Проєкт команди, яка стоїть за «Піною», Suite 13 та «Репетицією». Бар пропонує  вибір біодинамічних і органічних вин, а також шампанське. Щодня подають свіжі устриці та іспанські закуски, а ранковий формат включає сніданки, аффогато, матчу та випічку.

Фокус закладу: на українських виробниках і локальних сортах, але також представлено і світові вина. Формат поєднує каву, випічку та вино, створюючи простір для тих, хто хоче досліджувати сучасну винну карту Києва.

VINO PO KOLINO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 136

VINO PO KOLINO поєднує винний бар і магазин алкогольних напоїв. Заклад працює щодня з 8:00 до 22:00 на Великій Васильківській, 136.

Формат закладу передбачає вільний підхід до вибору вина: замість консультантів працюють так звані «матчмейкери», які допомагають підібрати напій. У «наливагорії» можна дегустувати різні вина у будь-якому обсязі.

Асортимент включає широкий вибір вин та інших алкогольних напоїв. Окремий акцент зроблено на римській пінці, яку готують за технологією з трьох видів борошна та подають у класичних і сучасних варіаціях.

101 Restaurant & Wine Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 9

Понад 100 вин у винній карті за вартістю полиці goodwine, близько 3 000 — у пляшках. Вина із 24 країн світу: від класики Бордо й Бургундії до вин Уругваю, Лівану чи Швейцарії. Працюють у партнерстві з невеликими сімейними виноробнями, завдяки чому 95% пляшок надходять напряму від виробників. Ціни такі ж, як у країнах походження, від 80 гривень за пляшку.

Найкращий винний бар України за версією «Сіль» 2020 року. Шеф: Сергій Хегай. Працюють з локальними сезонними продуктами. Кухня поєднує європейські й азійські мотиви, акцент на рибі та морепродуктах. Регулярні дегустації та вечері у присутності виноробів.

Тут легко затриматися до останнього келиха: винна карта не просто вражає, а змушує планувати наступний візит ще до того, як ви підніметеся з-за столу.

Фото: заклади з добірки 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi