Сир та кукурудза: гармонія смаків - PostEat

пошук

Сир та кукурудза: гармонія смаків
23-08-2024 0 1070


Друга половина серпня-початок вересня — це не тільки час стиглих фруктів та овочів, а й пора смачної та солодкої кукурудзи. В Україні кукурудзяна каша та банош стали буденними стравами, що мають своє місце на столі. Але кулінарні можливості кукурудзи не обмежуються цими традиційними стравами. Цей універсальний продукт можна використовувати в різних формах, і особливо гармонійно він поєднується з сирами. 

Розгляньмо кілька цікавих ідей для страв із кукурудзи та сиру від Оксани Чернової — сирної експертки, амбасадорки української сирної культури, судді міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards.

Салат із Фетою та кукурудзою

Для легкого літнього обіду ідеально підійде салат зі свіжих овочів, Фети й кукурудзи. 

Солодкість кукурудзи чудово підкреслює солоність Фети, створюючи яскравий і свіжий смаковий букет. Додайте трохи оливкової олії та лимонного соку для заправки, і ви отримаєте ідеальний салат для спекотного дня.

Банош — традиційна гуцульська страва

Банош, відома гуцульська страва, також може стати чудовим прикладом поєднання кукурудзи й сиру. Для його приготування потрібні молоко, кукурудзяна крупа, бринза, шкварки або гриби та цибуля. 

Класичний банош подається з овечою бринзою та шкварками або смаженою цибулею та грибами. Звісно, краще він смакує в узгір’ї Карпат, проте і на власній кухні ви можете створити неповторну страву, головне готувати в гарному настрої.

Соус з кукурудзи та Чедера

Почнемо, як у французькій кухні, з простого, але дуже смачного соусу. Адже хороший соус може перетворити звичайну їжу на кулінарний шедевр. 

Для приготування сирно-кукурудзяного соусу вам знадобляться: банка консервованої кукурудзи, тертий сир Чедер, трохи подрібненого перцю чилі, цибуля, підсмажена на оливковій олії, та сметана. Усі інгредієнти змішуємо в блендері, а потім охолоджуємо декілька годин, щоб смак став більш насиченим.

Цей соус можна подавати з чипсами, намащувати на хліб або поливати ним запечену курятину.

Сирно-кукурудзяний крем-суп

Крем-суп із кукурудзи та сиру — ідея, що прийшла до нас з Америки. Найчастіше його готують із сиром чедер, але також можна використовувати крем-сир, моцарелу чи Парміджано. 

Важливою складником є бульйон, який може бути як м’ясним, так і овочевим. Фінальним штрихом стане терта Моцарела, яка під впливом високих температур розплавиться і створить апетитні довгі нитки. Що також сприяють довшому насиченню. Тож це чудовий варіант швидкого та ситного обіду.

Незвичайні поєднання

Кукурудза чудово поєднується не лише зі свіжими сирами, але й із витриманими твердими або ж із блакитною пліснявою. Наприклад, солодкість кукурудзи відтінятиме пряно-гострі ноти Горгонзоли чи Стілтона. Спробуйте додати кукурудзу до піци «Чотири сири» — це надасть страві нових смакових відтінків.

На завершення, не забудьте насолодитися вечором під хороший фільм. Рекомендуємо «Смак кукурудзи» італійського режисера Джанні да Кампо — стрічку про стосунки та дорослішання. Після таких смачних страв і приємного кіно ваш день обов’язково буде вдалим і наповненим сонячними кольорами кукурудзи.

Сподіваємося, що ці ідеї надихнуть вас на кулінарні експерименти з кукурудзою та сиром. Смачного!

 

Текст та фото надані авторкою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi