Готуємо ніжні японські котлети за 5 хвилин: автентичний рецепт Хамбагу від Йоші Фуджівара - PostEat

пошук

Готуємо ніжні японські котлети за 5 хвилин: автентичний рецепт Хамбагу від Йоші Фуджівара

25-03-2025 0

Дивіться повний випуск за посиланням, щоб детально дізнатися всі секрети приготування цієї страви та надихнутися на кулінарні експерименти!

На кулінарному каналі Йоші Фуджівара, амбасадора японської кухні з 40-річним досвідом, триває другий сезон! Це місце, де ви знайдете справжні японські рецепти та відкриєте для себе багату кулінарну культуру Японії.

Що таке Хамбагу?

Хамбагу – це соковита котлета з яловичого або змішаного фаршу, популярна в японській кухні. Вона готується з додаванням цибулі, панірувальних сухарів і яєць, що робить її ніжною та ароматною. Завдяки особливому способу приготування хамбагу має м’яку текстуру та насичений смак, що робить її улюбленою стравою в Японії.

Основні інгредієнти:

  • Яловичина – 250 г
  • Свинина – 250 г
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.

Інгредієнти для гарніру:

  • Броколі – 80 г
  • Томати черрі – 80 г
  • Японський майонез – 1 ст.л.
  • Соєвий соус – 2-3 мл
  • Стружка тунця – 1 г

Інгредієнти для соусу:

  • Гриби – 80-100 г
  • Саке – 2 ст.л.
  • Мірін – 1 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Кетчуп – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

1️⃣ Підготовка цибулі: Візьміть третину цибулини і натріть її на дрібній терці. Завдяки цьому цибуля стане пухкою та максимально віддасть свій сік фаршу. Додайте сіль та ретельно перемішайте.

2️⃣ Змішування фаршу: Додайте 2 види фаршу, добре розімніть. Насипте крохмаль: він допоможе з'єднати різні види м'яса та зробить котлети більш однорідними.


3️⃣Формування котлет: Розділіть підготовлений фарш на 4 рівні частини. Сформуйте з кожної частини круглу або овальну котлету, злегка приплюснувши її. 

4️⃣Обсмажування: Викладіть котлети на розігріту пательню з невеликою кількістю олії. Смажте на середньому або слабкому вогні 5 хвилин, перевертаючи до рівномірного підрум’янення.

Порада від шефа: Не натискайте на котлету надто сильно, оскільки вона може розвалитися. Щоб уникнути опіку при перевертанні котлет, використовуйте бортик сковородки.

Детальніше про гарнір та соус – переходьте на повне відео! Не забудьте поставити лайк та підписатися! 

Соковиті хамбагу – ідеальна основа для вашого улюбленого бургера або самостійна насолода, які чудово смакують з різноманітними гарнірами. Спробуйте приготувати вдома та відчуйте справжню гастрономічну насолоду!

Смачного!

Tweet

Коментарi

З цiєю стравою дивляться також: