Кавара Соба – японська гречана локшина з родзинкою від Йоші Фуджівара - PostEat

пошук

Кавара Соба – японська гречана локшина з родзинкою від Йоші Фуджівара

22-01-2025 0

На кулінарному каналі Йоші Фуджівара, амбасадора японської кухні з 40-річним досвідом, триває другий сезон! Це місце, де ви знайдете справжні японські рецепти та відкриєте для себе багату кулінарну культуру Японії.

У новому випуску шеф-кухар Фуджівара Йоші презентує рецепт унікальної страви – кавара соба. Ця гречана локшина з зеленим чаєм ідеально підійде для святкового столу, сімейної вечері чи дружньої вечірки. Традиційно у Японії страву подають на розпеченій черепиці, але в домашніх умовах можна використати звичайну сковорідку або чавунну пательню – смак від цього не зміниться!

Що особливого в приготуванні кавара соба?

- Як замаринувати яловичину, щоб вона стала ніжною і соковитою?

- Чому японський омлет кінші тамаго вважається кулінарним мистецтвом?

- Як правильно приготувати соус цуки джиру, щоб додати страві японської автентичності?

Дивіться повний випуск за посиланням, щоб детально дізнатися всі секрети приготування цієї страви та надихнутися на кулінарні експерименти!

Основні інгредієнти:

Гречана локшина — 125 г

Яловичина — 150 г

Яйця — 2 шт.

Соєвий соус — 65 мл

Мірін — 65 мл

Саке — 15 мл

Цукор — 25 г

Хондаші — 2 г

Олія — 50 мл

Лимон — 1 шт.

Норі — 1 лист

Дайкон — 30 г

Покрокове приготування:

  1. Підготовка яловичини

Маринуємо м’ясо в соєвому соусі, міріні, саке та цукрі, залишаючи на 15 хвилин.

  1. Приготування омлету кінші тамаго

Збиваємо яйця, проціджуємо через сито, смажимо тонкі млинці, охолоджуємо та нарізаємо смужками.

  1. Гречана локшина

Відварюємо локшину згідно з інструкцією, охолоджуємо у крижаній воді та обсмажуємо на пательні.

  1. Соус цуки джиру

Готуємо соус із хондаші, міріну та соєвого соусу, доводимо до кипіння та швидко охолоджуємо.

  1. Фінальне складання

На розігрітій пательні збираємо страву: локшина, яловичина, омлет, зелена цибулька, лимон і дайкон.

Для подачі:

Подаємо страву гарячою із соусом цуки джиру. Смак цієї страви продовжує розкриватися навіть після подачі, адже локшина доготовлюється прямо на сковороді!

Tweet

Коментарi

З цiєю стравою дивляться також: