пошук
Салат з булгуром, петрушкою і апельсинами від Євгена Клопотенко
Цей на диво смачний і легкий салат – моя варіація популярного арабського салату табуле. Найчастіше його готують з кускусом, але булгур для цього теж чудово підходить. Головне, що в цьому салаті має бути багато петрушки, тому не шкодуйте зелені. Особливу пікантність цьому варіанту надають апельсини, цедра лайма і часниково-лимонна заправка.
ЯК ПРИГОТУВАТИ САЛАТ З БУЛГУРОМ, ПЕТРУШКОЮ І АПЕЛЬСИНАМИ ВІД ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКО
Час підготовки 10 хвилин
Час приготування 20 хвилин
Порції 2
CКЛАДОВІ
- 100 г Булгур
- 1 шт. Апельсин
- Цедра лайма (половина)
- Петрушка пучок (великий)
- 30 г Волоські горіхи
- Гілочка м’яти (кілька)
- Сік лимона (половини)
- 1 шт. Зубчик часнику
- 2 ст.л. Оливкова олія
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
- Булгур відваріть до готовності, дуже важливо його не переварити, щоб він не перетворився на кашу. Промийте холодною водою і перекладіть в миску.
- Листя петрушки відокремте від стебел (їх ми не використовуємо) і порубіть ножем. Викладіть зелень до булгуру.
- Додайте в миску цедру лайма, листя м'яти, очищені часточки апельсина, подрібнені горіхи і заправте сумішшю лимонного соку, оливкової олії і часнику. Посоліть за смаком. При подачі прикрасьте часточками апельсина.
Коментарi