пошук
Сирники з сухофруктами від Валентина Михайлова
Люблю готувати різні варіації сирників: класичні смажені, запечені з начинками, навіть варені з джемом і згущеним молоком.
ЯК ПРИГОТУВАТИ СИРНИКИ З СУХОФРУКТАМИ ВІД ВАЛЕНТИНА МИХАЙЛОВА
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 300 г сир кисломолочний
- 50 г цукор
- 30 г борошно + борошно для паніровки
- 20 г сухофруктів
- 1 яєчний жовток
- 10 г цукрова пудра (для декору)
КРОКИ:
- Сир потрібно протерти через сито (але можна купити уже готовий протертий сир з меншою кількістю крупинок).
- Готову масу з’єднуємо з цукром, борошном, сухофруктами та яєчним жовтком (використовуємо саме жовток — він скріплює сир і не робить його забитим, але в домашніх умовах додайте частину яйця з білком, або збільшіть кількість сиру і використайте ціле яйце).
- Формуємо однакові кульки, паніруємо кульки в борошні. Обсмажуємо з обох сторін до рум’яної скоринки. Доводимо до готовності в духовці 6-7 хвилин при 180Со. При подачі візьміть сметану та улюблений джем.
Маленький секрет — сирники можна сформувати і заморозити. При приготуванні тоді потрібно зробити скоринку з обох сторін і доготувати в духовці. Це зручно і займає мінімум часу.
Коментарi