пошук
Судак з томатами та кабачком від Валентина Михайлова
Корисний, легкий та смачний обід або вечеря лише за 10 хвилин — судак з томатами, оливками та зеленню.
ЯК ПРИГОТУВАТИ СУДАКА З ТОМАТАМИ ТА КАБАЧКОМ ВІД ВАЛЕНТИНА МИХАЙЛОВА
ІНГРЕДІЄНТИ
- 150 г філе судака (зачищене)
- Сіль, суміш перців
- 40 г соняшникової олії (для смаження)
Для гарніру:
- 60 г мікс томатів
- 40 г кабачка
- 30 г оливок каламата
- 10 г лимонного соку
- 10 г петрушки
- 2 зубки часнику
- 20 г соняшникової олії (для смаження)
- 30 г вершкового масла
- Сіль, суміш перців⠀
Для декору:
- 15 г апельсиново-гірчичний соус
- 10 г оливкової олії
- 15 г мікс салатів
КРОКИ:
- Зачищене філе судака можна промокнути сухим рушником, щоб забрати лишню вологу, тоді обов'язково буде гарна скоринка на готовому судаку.
- Філе судака розрізаю навпіл, на кожному шматочку зі сторони шкіри роблю невеликі надрізи, приблизно 1.5 см один від одного. Приправляю сіллю, сумішшю перців і залишаю на кілька хвилин.⠀
- Паралельно підготовлюю: томати розрізані навпіл; оливки каламата (виймаю кісточки); злегка розчавлюю часник; дрібно нарізану петрушку; дольку лимона; кабачок великим кубиком; вершкове масло.⠀
- Одночасно розігріваю дві сковорідки з додаванням соняшникової олії. На одну з них викладаю філе судака, обов'язково шкірою донизу і злегка придавлюю пальцем або лопаткою, щоб рівномірно смажилось. Обсмажую до рум'яної скоринки, а потім перевертаю рибу, виключаю плиту і залишаю доготовитись ще приблизно одну хвилину.
- На другу розігріту сковорідку додаю часник, наповнюю кухню цим чудовим ароматом, потім кабачок і злегка його обсмажую. Після кабачка додаю томати, оливки, ще готую на великому вогні приблизно одну хвилину, потім лимонний сік. Виключаю плиту і приправляю вершковим маслом, петрушкою, сіллю, перцем, доводжу до смаку.⠀
- Гірчицю з апельсиновим смаком розмішую з оливковою олією. Готовий соус з'єднуную з міксом салатів.⠀
- На тарілку викладаю частину томатів з оливками та кабачком, зверху готовий судак, залишок гарніру на судак. Прикрашаю міксом салатів з апельсиново-гірчичним соусом.
Коментарi