пошук
administration
Автор
пошук
administration
Автор
Квіти – це не просто красиво, а смачно та корисно, а у багатьох країнах Європи ще й прибутково. Наприклад, у Франції за тиждень продають 150 тис. їстівних квітів, і експерти прогнозують, що ця цифра буде збільшуватися. Мішленівські шефи додають їстівні квіти до вишуканих страв. У Скандинавії, наприклад пропонують фаршировані квіти кабачків. На полицях закордонних магазинів можна побачити йогурти з фіалками чи злакові суміші з пелюстками настурції.
В Україні їсти квіти поки що не так модно, але вони потроху з’являються у ресторанах. Особливо популярні вони серед кондитерів. Наприклад, у мережі Honey їх використовують у приготуванні десертів. Розвиваються і місцеві виробники: неподалік Борисполя їстівні квіти вирощують на невеликій сімейній «МоркваФермі».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
І хоча наразі українці, в основному, з’ївши десерт, залишають пелюстки на тарілці, ресторатори вірять, що тренд набере популярності. А поки що терпляче пояснюють гостям, що квітка – не лише елемент декору, вона надає особливого смакового відтінку та містить корисні речовини.
Головна фотографія: Honey
Фото: Honey
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi