600-річний паб у Шотландії майже закрився, але фанати серіалу врятували ситуацію - PostEat

пошук

600-річний паб у Шотландії майже закрився, але фанати серіалу врятували ситуацію
13-02-2023 0 446


Паб «Червоний лев» розташований посеред місця зйомок серіалу «Чужоземка». Заклад був відкритий близько 600 років тому, але паб опинився під загрозою, коли попередні власники вирішили продати його. Про це розповідає Food and wine.

Громада побоювалася, що це буде ще одне історичне місце, яке буде перетворено на готель типу «ліжко та сніданок» або ще гірше. Але, на щастя, Майк Браун, який пропрацював у пабі понад 20 років, почав діяти.

«Коли було прийнято рішення про викуп закладу, мене запитали, чи не буду я зацікавлений у оренді, оскільки я пропрацював там 24 роки», — поділився Браун. «Нам вдалося знайти фінансування і 4 липня ми почали працювати».

Але це не був мегаінвестор чи навіть банк, який прийшов, щоб врятувати ситуацію з фінансуванням. Це були члени місцевої громади та мегафанати шоу Starz.

Щоб погасити значний борг, який потрібно було виплатити до отримання бару, Браун організував кампанію збору коштів на Crowdfunder, яка дозволила кожному, хто пожертвує гроші, стати акціонером бару. Загалом було зроблено 213 пожертв, багато з яких надійшли від американців.

«Багато акціонерів — американці, які люблять серіал “Чужоземка“. Є багато людей, які хочуть стати біля бару і сфотографуватися», — додав Браун.

Ці акціонери та шанувальники можуть також захотіти відвідати бар у реальному житті. За словами Брауна, саме село, де розташований паб, засноване у 1510 році, і тут проживає близько 400 людей. Ми дуже заклопотані туристами, навіть у грудні, січні й лютому. Акторський склад «Чужоземки» досить часто приїжджає в село та відвідує паб.

Фото: Food and wine

Читайте також: 

У найстарішому у світі ресторані вогонь в печі палає з 1725 року

У ЛеБрона особливі відносини з вином

У Херсоні бариста-партизан працював на український опір

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi