пошук
Анастасія Абрамова
Автор
пошук
Анастасія Абрамова
Автор
Компанія Champions 12.3 об’єднала компанії, які добровільно вирішили складати щорічні звіти про свої харчові відходи та публікувати їх на сайті Food Waste Atlas.
Проте, на думку представників організації ReFED, подібні дії матимуть зовсім незначний вплив на навколишнє середовище. Згідно з даними, які були отримані під час дослідження, найбільша кількість відходів припадає на споживачів, продуктові магазини та ресторани. У той час, як виробники відповідальні лише за 2% від загального обсягу харчових відходів, споживачі — за 43%.
А все-таки, згідно з даними ООН, світовим виробникам та роздрібним торговцям усе ще є над чим працювати. 30% від вироблених харчових продуктiв по всьому світу псується під час транспортування, або залишається незібраним на полях. Такі втрати дорівнюють приблизно 940 мільярдам доларів США.
Фото: Champions 12.3.org
Маючи на меті скоротити харчові відходи, компанії вирішили розробити схему утилізації, згідно з якою стало б можливим перевтілювати відходи в обгортки або нові харчові продукти. Іншим рішенням може бути наслідування прикладу компанії Whole Foods — пожертвування нужденним продуктів, які не були продані протягом дня. Інші ж компанії максимально знижують ціни на “непривабливу” продукцію, спонукаючи таким чином купувати її в першу чергу. General Mills почали працювати за принципом “нуль відходів на звалищах”. Тепло від спалюваних предметів використовується як енергія для інших виробничих процесів.
Kroger, Nestle, Walmart, PepsiCo та Mondelez взяли на себе зобов’язання переглянути свою політику дій та зменшити кількість відходів на всіх етапах виробництва. Компанії також вирішили створити Коаліцію з боротьби з харчовими відходами. Усі члени повинні надати дані стосовно результатів їх дій до 2021 року. Якщо ж водночас докладатимуться зусилля, спрямованні на покращення теперішньої ситуації, то цілком ймовірно, що вже скоро будуть помітні перші значні результати.
Фото: Champions 12.3.org
Читати ще:
У Китаї для гостей закладів пропонують ввести ліміт страв. Це має зменшити харчові відходи
Більше жінок-керівниць та нульові відходи: Diageo розповіла про успіхи сталого розвитку у 2020 році
Шеф-кухар розповів, як знизити відходи продуктів і залишитись гурманом
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi