пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Яка на смак Поштова площа? А який чай у вас асоціюється з ВДНГ? Відповіді на ці питання взялись відшукати організатори чайних церемоній просто неба. У понеділок, 18 вересня, на знакових локаціях Києва майстри проводили традиційні церемонії та пригощали всіх охочих сортами, які асоціюються з різними місцями у столиці.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Перформанс охопив 6 локацій — від ВДНГ до станції метро “Арсенальна”. На кожній перехожим пропонували взяти участь у церемонії та посмакувати оригінальним чаєм.
“Чай — це завжди про творчість та асоціації. Тож ми дуже хотіли поділитись власним баченням того, які сорти асоціюються з різними районами Києва. Через смак чаю відобразити їхню культуру, архітектуру та атмосферу”, — розповідає Анна Бардишева.
Після дегустації учасникам церемонії пропонували поділитись власними враженнями — чи дійсно смак чаю асоціюється з цим районом.
Так, за відгуками відвідувачів, оригінальний копчений смак лапсанг сушонгу справді відображає вайб Арсенальної.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
На ВДНГ киян пригощали чаєм “Тайпін хоукуй” — свіжим, травянистим, маслянистим, терпкуватим, з солодким присмаком. Таким самим, як день на ВДНГ.
На Площі українських героїв учасники церемоній мали змогу спробувати рок-зірку серед уланів — чай “Дахунпао”. Біля кінотеатру “Жовтень” частували чаєм “Золотий равлик” — неймовірно красивим та незабутнім, як і будь-який кіносеанс у “Жовтні”.
І наостанок — морський умамі “Карігане кукіча”. Він сонячний та має маслянисту текстура — саме так відчувається вайб Поштової.
“Вуличні чайні церемонії — це ще один маленький крок TEAHOUSE у розвитку чайної культури в Україні. Наступний ми зробимо 23-24 вересня під час масштабного Kyiv Tea Festival, де покажемо всю красу, ідентичність та різноманіття чаю”, — розповідає Анна Бардишева.
До речі, на фестивалі відбудеться мінівиставка фотографій з чайних церемоній. Світлини для проєкту створив репортажний фотограф Ukrainer Юрій Стефаняк.
Фото репортажний фотограф Ukrainer Юрій Стефаняк
Читайте також:
Мінагрополітики презентувало доопрацьований законопроєкт про хміль та хмелепродукти
У Львові пройде ресторанний форум «RestoPraktiki»
У Вишгороді відкрили новий McDonald’s
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi