Чому участь Їгоря Мезенцева у Chefs for Innovation це крок до інтеграції української кухні в європейський кулінарний дискурс? - PostEat

пошук

Чому участь Їгоря Мезенцева у Chefs for Innovation це крок до інтеграції української кухні в європейський кулінарний дискурс?
27-02-2025 0 229


Тільки нам здається, що європейська гастрономія трохи втомилась від «трендових трендів» та стереотипних «модних» кухонь, чи у вас теж складається іноді таке враження? Є відчуття, що вона саме зараз шукає чогось справжнього, земного, проникливого. Приєднання Ігоря Мезенцева, як представника української гастрокультури, до Basque Culinary Center, в рамках Chefs for Innovation виглядає як дуже органічна і закономірна частина цієї трансформації.

Розказуємо деталі!

Їгор Мезенцев, провідний український шеф-кухар, автор проєкту «ТОПОТ», офіційно став частиною Chefs for Innovation. Це спільнота гастрономічних діячів, кулінарів та дослідників, що об’єднує талановитих, інноваційних шефів світу для створення нових гастрономічних філософій та смакових концепції, розвитку культури їжі в цілому.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Ось як прокоментував подію Ігор Мезенцев:

«Ну що, тепер офіційно! Долучився до Chefs for Innovation – спільноти, яка об’єднує шефів з усього світу, щоб створювати нові гастрономічні сенси.

Для мене це ще один крок у популяризації української кухні на міжнародній арені. Важливо, щоб світ не просто знав про нас, а відчував, смакував і надихався!

Дякую Basque Culinary Center за можливість бути серед крутих професіоналів. Далі тільки цікавіше!

Бути частиною цього руху – означає не просто готувати, а створювати майбутнє гастрономії!

Тепер і українська кухня матиме ще гучніший голос у цій спільноті!»

Оскільки Ігор практикуючий шеф, можемо припустити, що наступним етапом процесу може стати повноцінна інтеграція української кухні у світовий, або принаймні в європейський, кулінарний дискурс. Бо, українці це вміють, вони активні, талановиті та готові до співпраці!

А зараз під час війни, особливо важливо, щоб професіонали своїх галузей говорили про Україну зі світом та спільнотами на мові своєї професії. У випадку з шефами, мовою своїх страв. І тоді суп, приготовлений українським шефом, може стати не просто супом, а політичною заявою, український продукт буде не просто продуктом, а поверненням до витоків. А українська кухня, стане на європейських майданчиках не просто кухнею, а новим масштабом.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Basque Culinary Center, створювали як місце, де народжується майбутнє гастрономії

В 2011 році, в місті Сан-Себастьян, відкрили центр, де їжу сприймають, як мистецтво та вивчають на фундаментальному рівні. Кухарі Basque Culinary Center — це новатори, які змінюють кулінарний світ. Власне тому Basque Culinary Center і є унікальним гастрономічним навчальним закладом, який знаходиться у серці Країни Басків, Іспанія.

Тут вчать шефів не тільки і не стільки готувати, скільки думати, експериментувати, створювати майбутнє кулінарії. Це місце, де студенти поруч із зірковими шефами та науковцями досліджують гастрономію як науку. Власне, це такий собі аналог класичного університету, де вивчають юриспруденцію, економіку чи політичні вчення, тощо.

Ідея центру проста, але потужна — їжа може змінювати світ. Це ціла екосистема для шефів, дослідників і підприємців, яких поєднують традиції, сучасні технології, сміливі ідеї. В цей навчальний заклад прагнуть потрапити, певно, всі прогресивні, амбітні шефи та майбутні кулінарні генії з усього світу.

Що ми дізнались про Basque Culinary Center?  

  • Це перший у світі гастрономічний університет – тут можна отримати ступінь бакалавра з кулінарного мистецтва.
  • Навчання ведуть найкращі шефи світу
  • Тут розвивають інновації та технології – є навіть гастро-лабораторії, де досліджують їжу на рівні науки.
  • Це також startup-інкубатор – допомагають молодим шефам запускати власні проєкти.
  • Тут проводять глобальні події – заходи та конференції, де формуються нові гастрономічні тренди.

Як вам така перспектива, українські шефи та гастрономічні діячі? Чи хотіли б ви вчитися тут?

Фото: Ігор Мезенцев

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi