Coca-Cola, Nestlé та Danone звинуватили в оманливих екологічних заявах - PostEat

пошук

Coca-Cola, Nestlé та Danone звинуватили в оманливих екологічних заявах
13-11-2023 0 411


Споживчі організації та дві екологічні групи подали судовий позов проти Coca-Cola, Nestlé і Danone за використання заяв про пластикові пляшки для води. Компанії звинуватили в оманливих заявах про те, що їхні пляшки для води «на 100% з переробленого пластику». Про це повідомляє BBC.

Організація ЄС із захисту прав споживачів Bureau European des Unions de Consommateurs (BEUC) за підтримки екологічних груп ClientEarth та ECOS направила зовнішнє попередження Європейській комісії проти трьох гігантів продуктів харчування та напоїв через підозри у порушеннях закону про захист споживачів.

У позові стверджується, що пластикові пляшки ніколи не виготовляються повністю із перероблених матеріалів.

Британська екологічна організація ClientEarth заявляє, що твердження, які зазвичай зустрічаються на пластикових пляшках для води, часто фактично неправильні. Група стверджує, що такі заяви, як «100% переробляються, або на 100% придатні для вторинної переробки», припускають, що пляшки можна просто переробити у безкінечний круговий цикл.

Юристи кажуть, що ці заяви, часто підкріплені «зеленими» образами та загальними екологічними фразами, можуть ввести споживачів в оману та змусити їх розглядати одноразові пляшки як стійкий вибір.

Вони наполягають, що пляшки ніколи не виготовляються повністю із перероблених матеріалів, а можливість їхньої переробки залежить від низки факторів, включаючи доступну інфраструктуру.

На підтримку скарги BEUC ClientEarth закликала компанії припинити використовувати твердження, що вводять в оману, які можуть утримати споживачів від прийняття правильних екологічних рішень (наприклад, використання багаторазових пляшок для води), і спонукати гігантів продуктів харчування та напоїв відмовитися від шкідливого одноразового пластику.

«Докази очевидні: пластикові пляшки для води просто не переробляються знову і знову, щоб стати новими пляшками в Європі. «100%» рівень переробки пляшок технічно неможливий, і той факт, що пляшки виготовлені з переробленого пластику, не означає, що вони не завдають шкоди людям та планеті», – розповіла Роза Прітчард, юрист в ClientEarth.

У відповідь Coca-Cola заявила, що «працює над зменшенням кількості пластикової упаковки». За словами представників компанії, Coca-Cola інвестує у збір та переробку еквівалентної кількості упаковки. Компанія Danone У своїй заяві зазначила: «Ми твердо віримо в циклічність використання упаковки — і будемо продовжувати інвестувати та очолювати кампанію з покращення інфраструктури збору та переробки разом з нашими партнерами».

Читайте також: 

Eminem випустив соус для спагеті

В Україні готуються до впровадження виноградарсько-виноробного реєстру

Від яких захворювань може врятувати вівсянка

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi