пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Префектура Фукусіма була одним із найбільших виробників сільськогосподарської продукції в Японії до катастрофи на АЕС. Сьогодні її фермерська спільнота запрошує споживачів знову куштувати місцеві продукти. Про це повідомляє EuroNews.
Фермери та виробники в регіоні намагаються розв’язувати проблеми споживачів за допомогою інновацій, таких як «диво-ферма» – тематичний парк томатів у місті Івакі. Теплиці та сучасна система культивації без ґрунту дозволили Хіроші Мотокі відновити виробництво після стихійного лиха. Споживачів запрошують на ферму для збирання врожаю, смачного обіду та приємного відпочинку.
«Споживачі розуміють, що овочі безпечні, коли самі відвідають плантації та поговорять з виробниками, збирачами овочів. Моя мета – відновити сільське господарство та туризм. Тому крім ферми я побудував ресторан, магазин та переробний завод. Я хочу створити таке місце, куди люди могли б приходити та отримувати задоволення”, – розповів Мотокі.
Гості ферми можуть купити зібрані прямо при них помідори, а також пообідати на місці. Меню закладу побудоване навколо помідорів, у ньому є і місо-суп з помідорів, і навіть морозиво з помідорів.
Фабрика Мотокі стала справжнім регіональним сільськогосподарським центром, куди місцеві фермери привозять свіжі овочі на продаж чи переробку. Серед тих, хто використовує помідори Мотокі на кухні – шеф-кухар Домінік Корбі, власник франко-японського ресторану у Токіо.
Фото: EuroNews
Читайте також:
Компанію SHABO номінували на дві премії Wine Travel Awards
Багато почесних гостей відвідали стенд з українськими винами на ProWein 2023
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi