Гастрономія в повній темряві – це унікальний досвід для споживачів - PostEat

пошук

Гастрономія в повній темряві – це унікальний досвід для споживачів
05-01-2024 0 605


Формат ресторану у темряві  – це унікальний та цікавий досвід для споживачів, який змушує змінити сприйняття гастрономії. Про це у Telegram повідомляє канал Ukraine Horeca Masters, де публікуються різноманітні лекції та майстер-класи від провідних шеф-кухарів та експертів індустрії гостинності.

Ресторан у темряві – формат закладу, в якому гостей обслуговують в абсолютній темряві, позбавляючи зорових відчуттів. Вперше такий ресторан виник у 1999 році в Парижі, коли незрячий священник створив ресторан «Dans le Noir?». На сьогодні концепція «ресторан у темряві» має попит у всьому світі.

Як це працює?

Перед початком вечері гості ресторану зазначають свої уподобання та можливі дієтичні обмеження. На основі отриманої інформації, шеф-кухар адаптує меню (переважно готові сети). Своєю чергою офіціанти, за допомогою окулярів нічого бачення, подають готові страви в абсолютній темряві. В середньому вечеря проводиться від 90 до 120 хвилин, саме меню тримається в таємниці до закінчення, для створення додаткового інтересу у відвідувачів.

Чому це цікаво для гостя?

Формат ресторану у темряві – унікальний досвід для споживачів, який змушує змінити сприйняття гастрономії. Якщо позбавити людину одного з основних органів чуття, вона зосередить свою увагу на особливих смакових властивостях, ароматі та текстурі страви, створюючи власні особливі образи.

Які особливості формату?

Окрім специфічного обладнання для створення абсолютної темряви та спеціально навченого персоналу, для закладів такого формату дуже важливо розробити різноманітне за текстурою та ароматами меню. Унікальні страви, які неможливо вгадати з першого разу – ключ до успіху для даної концепції. 

Photo credits: Dans Le Noir

Читайте також:

ФАО надасть херсонським фермерам модульні зерносховища

Всі заклади Food vs Marketing відновили роботу

Мухи допоможуть NASA вирощувати їжу на Марсі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi