пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
З 2018 року у Броварах працює «Голландська пекарня 21.3». На кухні пекарні стажуються підлітки з ментальними особливостями — тут їх вчать пекти хліб, брауні, печиво й голландські смаколики.
Пекарню створило нідерландсько-українське подружжя Аренди й Андрія Василенко. Вони батьки 15-річного Петра з ментальними особливостями та опікуються розвитком благодійного проєкту «Перспектива 21-3». Головна мета ініціативи — дати підліткам з синдромом Дауна практичні навички й уміння, які збільшать їх шанс на самостійне доросле життя.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
В «Голландська пекарня 21.3» підлітки працюють помічниками пекаря, пакувальниками й помічниками продавця. Зараз у пекарні печуть кілька видів хлібу, брауні, кекси, круасани й печиво. У пекарні кажуть, що має попит цільнозерновий хліб «Марафон» (30 грн), брауні (40 грн) та голландські булочки з родзинками «крентелбол» (22 грн).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Купити випічку від «Голландська пекарня 21.3» можна в мережі магазинів у Києві. Також до соціальної ініціативи долучились кілька київських закладів — в арт-кафе «Дом Бергонье» можна спробувати солодощі пекарні. Міське кафе Spelaya Kanareyka ресторатора Олексія Карпова купує в броварчан свіжий хліб для своїх гостей.
Фото: Голландська пекарня 21.3
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi