пошук
Сергій Лущик
Автор
пошук
Сергій Лущик
Автор
Експерти мережі магазинів натуральної та органічної їжі Whole Foods (входить до складу відомої компанії Amazon) прогнозують, що 2020 рік буде ознаменований вживанням корисної та здорової їжі.
Whole Foods оприлюднив свій п’ятий щорічний звіт, у якому розкриваються найбільш очікувані та інноваційні харчові тенденції на поточний рік, за даними світових покупців та експертів ринку.
Одже, що цікавого можна знайти у цьому звіті?
Регенеративне сільське господарство
Нова тенденція, яка походить, в першу чергу, від фермерів, науковців та підприємств роздрібної торгівлі, полягає в не використанні хімікатів для обробки почви, а для її відновлення шляхом висадки дерев і збільшення біорізноманіття. Це, у свою чергу, повинно поліпшати здоров’я грунту та зменшити кількість викидів вуглецю.
Альтернатива борошну
Експерти прогнозують, що у 2020 році на полицях магазинів з’явиться борошно з фруктів та овочів, а кукурудзяне – відійде у минуле.
Окрім борошна, виготовленого з бананів, каштанів чи нуту, споживачі також можуть сподіватися на інші різні борошна, які використовуються в улюблених продуктах
За версією Whole Foods, різноманітні альтернативи борошна сподобаються споживачам різними смаками, а також багатою кількістю білка та клітковини.
Західноафриканська їжа
Експерти та покупці Whole Foods прогнозують, що 2020 рік стане роком західноафриканських ароматів, в яких очікується, що помідори, цибуля та перець чилі перейдуть у різні продукти.
У доповіді також наголошується, що популярні добавки, такі як арахіс, імбир та лимонна трава, також будуть у центрі уваги, а також інші продукті західної Африки, такі як морінга та тамаринд.
Напівфабрикати та заморожені вироби
У 2020 році популярними стануть готові продукті, які можна зберігати у морозильній камері. Перш за все, мова йде про зварені яйця та супи.
За твердженнями експертів Whole Foods, буде відбуватись перехід на охолоджені закуски, в яких менше консервантів.
Новий попит на масло та олію
Звіт про тренди передбачає, що гарбузове масло незабаром буде доступне цілий рік, тоді як вегани звернуться до таких варіантів, як спреди, виготовлені з пили для суперпродуктів.
Окрім роботи на палео та кето дієтах, тенденція виникла із прагнення до прозорості — як з боку брендів, так і споживачів.
«Багато брендів прагнуть або усунути використання пальмової олії, або просувати сертифікацію пальмового масла та використовувати горіхи, що мають меншу ймовірність впливу на навколишнє середовище», — повідомляє Whole Foods.
Альтернативи цукру
Цукрові альтернативи включатимуть зменшення плодів ченця.
Згідно з Whole Foods, зменшення сиропу з таких фруктів, як гранати, кокос та фініки, стане популярним вибором, коли мова йде про десерти чи глазурі.
Безалкогольні напої та напої без цукру
Коктейлі без алкоголю будуть популярні у 2020 році. Остання тенденція до вживання алкоголю — це безалкогольні напої. Для тих, хто хоче насолодитись коктейлем без похмілля або взагалі відмовились, ці напої пропонують ідеальну альтернативу — оскільки їх виготовляють за допомогою методів вигонки, зазвичай зарезервованих для алкоголю.
«Натуральні алкогольні напої» означають, що ви можете мати горілку без горілки.
Тенденція також буде включати унікальні варіанти, такі як газовані води, наповнені хмелем, або аперитиви з нульовою стійкістю.
Цьогорічний звіт про тренди був складений за допомогою понад 50 членів команди ринку продовольчих товарів, включаючи місцевих, регіональних та світових покупців, а також кулінарних експертів.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi