IKEA розкрила секрет своїх фірмових фрикадельок, щоб люди готували їх вдома на карантині - PostEat

пошук

IKEA розкрила секрет своїх фірмових фрикадельок, щоб люди готували їх вдома на карантині
21-04-2020 0 2120


Шведська компанія опублікувала рецепт та інструкцію приготування вдома своїх фірмових фрикаделей «котбулар».

Магазини шведської мережі в Європі зачинені через пандемію COVID-19 і покупці позбавлені можливості з’їсти фрикадельки, які стали одним з впізнаваних символів IKEA.

Щоб підтримати людей в умовах домашньої самоізоляції компанія опублікувала рецепт фрикаделей та інфографіку з рецептом, адаптованим для домашньої кухні.

Для приготування фрикаделей IKEA знадобляться:

• 500 г яловичого фаршу;
• 250 г свинячого фаршу;
• дрібно порізаний зубчик часнику;
• дрібно порізана цибулина;
• п’ять ст. ложок молока;
• 100 г панірувальних сухарів;
• одне яйце.

Для вершкового соусу знадобляться:

• 40 г вершкового масла;
• 40 г борошна;
• 150 мл овочевого бульйону;
• 150 мл яловичого бульйону;
• 150 мл жирних вершків;
• дві чайні ложки соєвого соусу;
• чайна ложка соняшникової або оливкової олії;
• одна чайна ложка діжонської гірчиці.

Для приготування «мітболів» потрібно змішати яловичий та свинячий фарш, додати часник, цибулю, панірувальні сухарі, яйце та добре перемішати. Додати молоко, сіль, перець.

З готового фаршу сформувати кульки та залишити у холодильнику на дві години (так фрикадельки триматимуть форму під час приготування).

Охолоджені фрикадельки обсмажити на сковорідці з невеликою кількістю олії. Викласти на деко, накрити та запікати пів години при температурі 160°C при конвекційному режимі або 180°C при звичайному режимі. Після приготування дати охолонути пів години.

Для приготування вершкового соусу розтопіть вершкове масло на сковорідці, додайте борошно і змішайте. Додайте яловичий та овочевий бульйон. Після розмішування влийте вершки, соєвий соус та гірчицю. Доведіть до кипіння та почекайте, поки соус загусне.

До столу подавайте фрикадельки з відвареною картоплею або картопляним пюре.

Фото: ikea.com

Ця стаття написана завдяки донейтам на Patreon. Підтримай нас, щоб читати нові матеріали!

Читайте також:

IKEA працює над «мітболами» з псевдом’яса. Тваринний білок в них замінять рослинними протеїнами

Шведські магазини зроблять знижки на випічку в залежності від святкового настрою покупців

«Надія є там, де готують»: нове епічне відео бренду Lurpak надихає готувати вдома

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi