Інформацію про отруйні чашки зі Швеції спростовуюють, надавши декларацію відповідності вимогам безпеки - PostEat

пошук

Інформацію про отруйні чашки зі Швеції спростовуюють, надавши декларацію відповідності вимогам безпеки
09-02-2023 0 371


Інформація, яка була зазначена в деяких українських ЗМІ та, зокрема, опублікована нами про те, що в 2022 році в Одесу завезли партію чашок з лігноцелюлозою спростовують, надавши декларацію відповідності (Declaration of Compliance) вимогам безпеки (сертифікація No. 17617-015 від 20 квітня 2022 року). Зазначену декларацію ми додаємо нижче у цьому матеріалі. 

13 січня 2022 року Головне управління Держспоживслужби в Одеській області у своєму офіційному телеграм каналі опублікувало інформацію про отримання повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 6 січня 2022 року (№ 2021.5998-fup5) стосовно виявлення несанкціонованого використання лігноцелюлози у кружках, що експортувалися зі Швеції, Постачальник — Espresso Gear, Billdal. Отримувач в Україні — ТОВ «Бюро Вин» (вул. Мечникова 9, м. Київ, 01021).

Редакція Posteat опублікувала зазначену новину, спираючись на повідомлення ГУ Держспоживслужби в Одеській області.

Однак у зв’язку з нововиявленими обставинами ми повідомляємо, що зазначені товари, а саме чашки Huskee cup inci. lid and saucer мають декларацію відповідності (Declaration of Compliance) вимогам безпеки REACH — Регламенту Європейського Союзу No. 1901/2006 щодо  реєстрації, оцінки, надання дозволів і обмеження використання хімічних речовин, а також Регламенту ЄС No. 1935/2004 та Регламенту ЄС No. 10/2011. 

Керуючий кавового проєкту компанії ТОВ «Бюро Вин» Павло Полторакін зв’язався з редакцією PostEat та надав у наше розпорядження  декларацію відповідності від 20 квітня 2022 року, де вказано, що зазначені чашки є повністю безпечними. Про що ми оперативно повідомляємо у цій новині аби убезпечити розповсюдження неповної або некоректної інформації щодо зазначених вище товарів

(Прим. ред. Усі матеріали, які контактують із харчовими продуктами, на які поширюється гармонізоване європейське законодавство, потребують декларації відповідності (DoC). У цьому документі зазначається, що матеріали відповідають чинним нормам, забезпечуючи підтвердження безпеки матеріалів та сумісності з харчовими продуктами.)

Нижче додаємо скрін документа. 

Скриншот документа наданий Павлом Полторакіним

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi