пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Український шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував створив в Києві музей культури приготування українського борщу. Про це він написав в Facebook.
“Музей борщу в Києві. Як вам така ідея? Щось таке імпровізоване вчора вийшло у нас з Maryna Sobotiuk. А почесними гостями цієї борщової фантазії стали Генеральна директорка UNESCO Одре Азуле, перша заступниця міністра закордонних справ Emine Dzheppar та міністр культури Олександр Ткаченко.
Я їм розказав про борщ з різних регіонів, а потім ми ці знання закріпили практикою. Разом наварили смачного борщу. Цей борщ делегація забрала з собою в банках, щоб ще раз поїсти та згадати, чому українська кухня така класна”, — розповів він.
За його словами, музей звареного борщу вже є в Опішні. Але тепер у шеф-кухаря з’явилась ідея створити такий музей культури приготування українського борщу в Києві, щоб в ньому були зібрані всі рецепти та були різні інтерактиви.
“От зайшов туди іноземець, почитав про борщовий набір, помалював буряком, поїв. І вийшов з повним уявленням про те, що таке український борщ. А потім поніс ці знання у світ”, — додає Клопотенко.
Фото: Facebook Євген Клопотенко
Читайте також:
У Львові на магазині алкоголю Bad Boy приберуть напис «Все для причастя»
20 нових закладів у Великій Британії та Ірландії отримали нагороду Bib Gourmand
Гастрономія, декор та одяг: платформа «Всі. Свої» проведе мультикатегорійний Великодній маркет
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi