Клопотенко запропонував створити музей борщу в Києві - PostEat

пошук

Клопотенко запропонував створити музей борщу в Києві
07-04-2023 0 359


Український шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував створив в Києві музей культури приготування українського борщу. Про це він написав в Facebook.

“Музей борщу в Києві. Як вам така ідея? Щось таке імпровізоване вчора вийшло у нас з Maryna Sobotiuk. А почесними гостями цієї борщової фантазії стали Генеральна директорка UNESCO Одре Азуле, перша заступниця міністра закордонних справ Emine Dzheppar та міністр культури Олександр Ткаченко.

Я їм розказав про борщ з різних регіонів, а потім ми ці знання закріпили практикою. Разом наварили смачного борщу. Цей борщ делегація забрала з собою в банках, щоб ще раз поїсти та згадати, чому українська кухня така класна”, — розповів він.

За його словами, музей звареного борщу вже є в Опішні. Але тепер у шеф-кухаря з’явилась ідея створити такий музей культури приготування українського борщу в Києві, щоб в ньому були зібрані всі рецепти та були різні інтерактиви.

От зайшов туди іноземець, почитав про борщовий набір, помалював буряком, поїв. І вийшов з повним уявленням про те, що таке український борщ. А потім поніс ці знання у світ”, — додає Клопотенко.

Фото: Facebook Євген Клопотенко

Читайте також:

У Львові на магазині алкоголю Bad Boy приберуть напис «Все для причастя»

20 нових закладів у Великій Британії та Ірландії отримали нагороду Bib Gourmand

Гастрономія, декор та одяг: платформа «Всі. Свої» проведе мультикатегорійний Великодній маркет

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi