пошук
Анна Кирюхина
Автор
пошук
Анна Кирюхина
Автор
Червоне вино містить речовину ресвератрол — природний антиоксидант, що видобувається з виноградної шкірки і кісточок. Це з’єднання допомагає в боротьбі з депресією і тривогою, з’ясували вчені з Університету штату Нью-Йорк у Буффало. Про це написав Medical Xpress.
«Ресвератрол може стати ефективною альтернативою препаратів, що застосовуються в лікуванні депресії та тривожного розладу», — пишуть автори дослідження.
У попередніх роботах йшла мова про те, що ресвератрол має ефект, схожий з антидепресантами. У новому дослідженні вчені зосередилися на тому, як саме цей компонент впливає на вироблення гормонів стресу.
Дослідники провели експерименти на мишах, які відчували тривалий стрес. Це призвело до активного виділення в їх організмі гормону кортикостерону і накопичення в мозку ферменту PDE4, що призводить до розвитку депресії і тривожності.
У їжу гризунів додавали винний компонент ресвератрол. Як з’ясувалося, він придушував акумуляцію в мозку PDE4, знижував рівень тривожності у піддослідних гризунів і поліпшував їх психічний стан.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi