Лісові пожежі в Чилі охопили історичні виноградники та знищують виноробні - PostEat

пошук

Лісові пожежі в Чилі охопили історичні виноградники та знищують виноробні
08-02-2023 0 304


Три регіони Чилі оголосили надзвичайний стан через лісові пожежі, які знищують будинки та підприємства, а також деякі з найстаріших виноградників країни. Про це повідомляє Decanter.

 

Лісові пожежі знищили виноробні та спалили виноградники на півдні центральної частини Чилі після того, як температура повітря в регіоні досягла рекордних 40°C на вихідних. Понад 20 людей загинули, а ще 1500 шукають притулку після того, як лісові пожежі знищили сотні будинків у регіоні.

Три регіони Арауканія, Біобіо та Нюбле оголосили надзвичайний стан. Наразі Національна служба з питань запобігання та реагування на стихійні лиха бореться з гасінням пожежі.

Офіційні урядові дані показали, що лісові пожежі вже спалили понад 40 тисяч гектарів в цьому районі. Рекордні температури та сильний вітер ускладнюють роботу пожежників.

Швидко наближається збір врожаю у виноробних регіонах Bío Bío Valley та Itata Valley, де розташовані одні з найстаріших виноградників Чилі.

Аніта Джексон, британський директор Wines of Chile, розповіла виданню Decanter: «Це неймовірно сумна та тривожна ситуація, і наші думки з усіма в регіонах, які постраждали від пожеж. Ці регіони є батьківщиною традиційного чилійського виноградарства, де розташовані найстаріші виноградники, де виробляються дуже характерні вина. Ми уважно стежимо за ситуацією, оскільки кількість повідомлень про постраждалих у регіоні зростає».

Читайте також: 

Висока кухня палеоліту: неандертальці їли смажених крабів

Гриби-зомбі із серіалу «Останні з нас» існують, але насправді їстівні та надзвичайно поширені

У Швейцарії виготовили найбільший у світі торт-сукню

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi