Мирослава Ульяніна розповіла, чи є корисні перекуси - PostEat

пошук

Мирослава Ульяніна розповіла, чи є корисні перекуси
30-01-2023 0 733


Нутриціолог, дієтолог, телеведуча Мирослава Ульяніна розповіла у Facebook, що не рекомендує перекуси. Навпаки, вона вчить формувати таку харчову тарілку, щоб вона насичувала повним складом вітамінно-нутрієнтного складу, і не викликала стрибків інсуліну.

“І що важливо, зараз 90% усіх, з ким працюю, отримують  замовлення і легкість, будуючи чисті харчові паузи.

Але на початку буває непросто дотерпіти до обіду/вечері без їжі.  Декому це просто складно та незвично.  У когось —  це період звикання до нового типу харчування. У стресовий період теж буває спокуситися на перекус”, — розповіла вона.

За її словами, щоб зробити перекус не шкідливим, потрібно їсти те, що не спровокує стрибки інсуліну і допоможе протриматися до наступного прийому їжі без зривів на солодке. 

Мирослава Ульяніна уточнює, що це можуть бути:

  • Білково-жирові та жирні продукти
  • Овочі та коренеплоди. Клітковина в них допоможе подовжити відчуття ситості. Все просто: поріжте зручними шматочками та складіть у контейнер. І користь буде під рукою у спокусливий час.
  • Без вуглеводів! Це супер важливо. Випічка із соком, або злаковий батончик у шоколаді, або всі «фітнес батончики», та і навіть яблуко — спровокують різкий стрибок інсуліну та глюкози в крові. А це прямий шлях до інсулінорезистентності та діабету 2 типу.
  • Bulletproof coffee (Бронекава) з кокосовим маслом, МСТ або гхі. 
  • Рибний бульйон.
  • Авокадо.
  • Горіхи – пекан, грецькі, мигдаль, бразильський, макадамія, кедрові. Вони найбільш збалансовані за вмістом білків та жирів. Фісташки та кеш’ю містять велику кількість вуглеводів й відстають за вмістом жирів, тому менш переважні. Арахіс — взагалі не горіх, належить до сімейства бобових, його не треба. Варто приймати порцію з 30 грамів. І не смажені, а сушені ujhs[b (а в оптимальному варіанті  — замочені попередньо у воді, щоб нейтралізувати фітінові кислоти, які зв’язують вітаміни і мінерали).
  • Гарбузове або конопляне насіння, конопляна макуха.
  • Відварені на м’яко яйця/пашот з овочами/зеленю
  • Маслини, оливки.
  • Слабосолона риба/ікра лососева, щуча і т.д.

“Всю їжу вчіться їсти у спокійній обстановці та хорошому настрої.  Навіть найідеальніший перекус не зможе засвоїтися в умовах підвищеного кортизолу без адекватної кислотності шлункового соку”, — підсумовує дієтолог.

Фото: Facebook Мирослава Ульяніна

Читайте також: 

Дмитро Борисов продовжує розповідати про свої перші кроки у ресторанному бізнесі

В Україну завезли отруйний арахіс з Єгипту

На півдні України загинув сомельє з Одеси

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi