На Черкащині печуть хліб за старовинним рецептом - PostEat

пошук

На Черкащині печуть хліб за старовинним рецептом
13-09-2023 0 533


Черкащанин Артур Жуковський відтворив рецепт і технологію випікання хліба, який пекли 500-700 років тому. Про це повідомляє “Суспільне”.

Для свого хліба Артур купує борошно від місцевих фермерів – без жодної хімії і перемелене на кам’яних жорнах. Борошно, вода з криниці, холодноярський мед та хмельова закваска — саме такий рецепт хліба, який їли в давнину на Чигиринщині. Саме за ним і випікає буханці в печі черкащанин.

«Це саме такий хліб, який був 500 або навіть 700 років тому. По суті це повна реконструкція старовинного хліба», – розповів Артур.

За його словами, найскладніше – знайти натуральні інгредієнти. 

«У цьому селі є людина, яка вирощує складові для борошна, нічим його не обробляє. Важливий момент: це борошно мелеться на кам’яних жорнах при низькій температурі. Воно не нагрівається більш як на 40 градусів, завдяки чому зберігає всі свої корисні властивості»,  – пояснює Артур.

Сорту пшениці, з якого роблять це борошно, близько п’яти тисяч років. Це борошно зі спельти, цільнозернове. Воно змелене на кам’яних жорнах. Перед тим, як опиниться в печі, тісто має підійти. На це, пояснив пекар, треба близько доби. 

Перш ніж Артур отримав ідеальний буханець, довелось перевести до сотні кілограмів тіста.

«Бабуся мені розповідала, вчився у людей. В мене не було прямо такого майстра, який би передав би мені науку. Я просто то в того вчився, то в того. Ну і досвід», – зазначив він.

Такий хліб, розповів Артур Жуковський, не пліснявіє, а лише черствіє. Саме це є показником його натуральності.

Photo credit: Суспільне Черкаси

Читайте також: 

У Львові відбудеться воркшоп для підприємців ресторанної сфери «Підтримка HoReCa»

У Португалії вино затопило вулиці міста

Компанія Kraft Heinz випустила фарбу кольору кетчупу

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi