пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Співзасновниця проєкту їzhakultura та видавництва їzhak, співавторка книги «Україна. Їжа та історія» Олена Брайченко поміркувала, що робити з радянським гастрономічним спадком, адже наразі ця тема є актуальною в інформаційному просторі.
За її словами, гастрономічна культура — це не лише перелік чи набір страв. У тому то й проблема, що в нас навіть не була сформована дискусія й не визначені терміни, що є гастрономія радянської доби, як через харчові практики формувався образ радянської людини. Хоча питання радянського повсякдення дуже добре обговорювались на наукових конференціях.
“Як на мене, аби говорити про радянську гастрономію, важливо знати, як виховувались попередні покоління, які уявлення про корисну, здорову, хорошу і погану їжу закладались. Адже ви можете ніколи не куштувати олів’є чи шуби (які сьогодні у багатьох асоціюються саме з радянською добою) і водночас не підозрювати, що ваші смакові уподобання або ставлення до їжі досі визначається ідеями, закладеними у радянську добу. Бо в той час навіть їжа була інструментом формування радянської людини”, – пояснює Олена Брайченко.
Photo credits: Facebook Олена Брайченко
Читайте також:
Євген Клопотенко презентує новий український стрітфуд в Буковелі у межах Atlas Weekend Bar
У Києві демонтували мусульманський ринок із вуличною їжею
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi